Nagyot esett a BTC, megrendült a bikák bizalma?

-

A hét elején jelentette be a SEC, hogy perbe fogja a Binance tőzsdét az értékpapír-törvények megsértése miatt.

A kereskedők körében ez kisebb pánikot okozott, és a BTC árfolyama 5%-os eséssel reagált, megközelítve a 25500 dolláros támasz-szintet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A régió kitartott, de a befektetők jelenleg is azon aggódnak, hogy vajon a tőzsde sorsa hogyan fogja befolyásolni a piacot.

Jeff Dorman, az Arca ügyvezetője elmondta, még ha le is állítanák a Binance működését az USA-ban, túlságosan nagy hatása annak sem lenne, és nem tudna nagy hatást gyakorolni a tőzsde jelenlegi, nemzetközi struktúrájára.

Ettől függetlenül a piacon eluralkodhat a negatív hangulat, még ha a közösség összességében támogatja is a tőzsdét és az alapítót.

Az iparág egy másik nagy szereplője is problémákról számolt be. A Digital Currency Group leányvállalata, a Genesis Capital januárban jelentett csődöt, és még most is bizonytalan, hogy mi lesz a céggel.

A jelenlegi információk alapján a cégcsoport ügyvezetője, Barry Silbert nagyjából 1 milliárd dollárnyi pénzt vett ki a személyes számlájáról, mikor a Three Arrows Capital csődbe ment.

Sokak szerint ez véletlen is lehet, de számos pletyka kapott szárnya a DCG belső működéséről, és a cégek közötti pénzmozgásokról.

A kereskedők most elsősorban arra koncentrálnak, hogy a 25 ezer dolláros támasz kitart-e, és ha igen, meddig? Március óta nem láthattuk ezt a szintet.

Az USA esetében nemrégiben meg tudtak egyezni az adósságplafon kérdésében, így ez a faktor is abba az irányba mutat, hogy elég valószínűtlen egy BTC-rali bekövetkezése a közeljövőben.

A befektetőknek ráadásul azzal is számolni kell, hogy a BTC határidős kötéseken lévő prémium negatívba fordulhat, vagy éppen az opciós kötések drágulnak meg az árfolyam alakulása hatására.


A derivatíva-piac egyelőre bizonytalan

A negyedéves határidős kötések továbbra is népszerűek a nagypályások körében.

Ezek a típusú ügyletek viszont egy kis prémiumot alkalmaznak a spot piaci ár felett, amely az elhalasztott elszámolásokból adódik.

A számok nyelvén ezt azt jelenti, hogy egy egészséges piac esetén a határidős kötéseknek éves szinten 5-10%-kal kellene többe kerülnie, mint a piaci ár, ez az úgynevezett „contango”, és egyáltalán nem számít ritkaságnak a kriptopiacon sem.

btc
Forrás: Laevitas

A kereskedők viszont most azt látják, hogy ez a mérték 4% alatt van már június eleje óta, és a SEC vádjainak a nyilvánosságra kerülése sem vitte 3,5% alá.

Az opciós piacok elemzésével kideríthető, hogy vajon optimistábbak lettek-e a kereskedők.

Forrás: Laevitas

A jelenlegi helyzet alapján a válasz az, hogy nem, a többség elsősorban az esésre vár, ez derül ki a delta skew indikátor információiból, amely jelenleg 25%-on áll.

A Binance körüli hírek tagadhatatlanul rajta hagyták a nyomukat a piacon, és a professzionális kereskedők óvatosak lettek.

Folytatódhat a medvés trend

A határidős és az opciós kötésekből mindenesetre az látszik, hogy a lejtmenet tovább folytatódhat.

Április 14-én törte le a BTC a 31 ezer dolláros szintet, és azóta csökkenő trendben van, annak ellenére, hogy hatalmas mértékű zuhanást nem láthattunk.

A SEC lépésének a hosszú távú hatásait egyelőre korai lenne megjósolni, ráadásul a tárgyalások elhúzódhatnak hónapokig vagy akár évekig is.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Akik a BTC ralira várnak, azok alighanem felülvizsgálhatják a várakozásaikat, mivel a befektetők nem szeretik az ilyen fajta bizonytalanságokat.

Amíg nem lehet tisztábban látni a DCG és a Genesis ügyében, valamint nem lehet tudni, hogy a Binance működését mennyiben befolyásolja a jelenlegi eljárás, addig kisebb a motiváció a hosszabb távú befektetők számára, hogy mindenáron védjék a 25 ezer dolláros támaszt.


Olvastad már? A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!