A Tőzsdefelügyelet szerint a Binance értékpapírnak számító tokeneket is árusít

-

A SEC hétfőn perelte be a Binance tőzsdét többek között engedély nélküli értékpapírok forgalmazásáért.

A perben a Binance.US működtetője, a Bam Management US Holdings, valamint a tőzsde vezetője, CZ is érintett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A SEC beadványa alapján CZ 81%-os részesedéssel rendelkezik a Bam Management-ben.

A SEC vádjai szerint a tőzsde jogtalanul, regisztrálatlanul működteti a platformját, ahol az amerikai állampolgárok értékpapírnak számító eszközöket vehetnek, adhatnak el, vagy kereskedhetnek azokkal.

A tokeneket befektetésként árusítják, így ezzel megszegik az értékpapír-törvényeket.

A vádiratban meg is neveztek 12 ilyen kriptoeszközt, ezek a BNB, BUSD, SOL, ADA, MATIC, FIL, ATOM, SAND, MANA, ALGO, AXS, és a COTI tokenek.

A dokumentumokban arra is felhívják a figyelmet, hogy a tőzsdén jelenleg 350-nél is több kriptopénz érhető el.

„A Binance tőzsde olyan tokeneket is kereskedhetővé tett, amelyek már korábban is hatósági eljárás alá kerültek, mivel gyaníthatóan értékpapírnak számítanak. Ide tartozik többek között az AMP token, az Augur token, a TerraUSD stablecoin, és a TRX token is.”

A SEC nemrégiben peretle be a Bittrex tőzsdét is, és abban a vádiratban is megnevezett több kriptopénzt, amelyeket a jelenlegi törvények alapján értékpapírnak lehet tekinteni.

Ezek között van a DASH, TKN, NGC, és az OMG.

A hivatal ráadásul már régóta folytat eljárást a Ripple ellen, az XRP tokenek kibocsátása miatt.

Emellett más hivatalok is vannak, amelyek értékpapírként tekintenek több kriptopénzre is.

Letitia James, a New yorki főügyész februárban indított eljárást a Coinex ellen, és ebben az esetben az AMP, LUNA, LBC, RLY tokeneket nevezték meg, mint értékpapírokat.

A Binance elleni perben a problémás kriptopénzek listáján nem szerepel a BTC vagy az ETH.

A SEC elnöke, Gary Gensler korábban úgy fogalmazott, hogy a bitcoin kivételével valójában minden kriptopénz értékpapírnak tekinthető.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tett vallomásában mindenesetre nem tudott egyértelműen válaszolni arra, hogy az Ethereum esetében mi a helyzet.

A Határidős Árupiaci Felügyelet, a CFTC elnöke, Rostin Behnam arra tett utalásokat, hogy az ETH árucikknek tekinthető.

A kriptoközösségben és az iprágban viszont számtalan résztvevő világított már rá arra a tényre, hogy a SEC, vagy a többi hivatal, de még azok vezetői sem számítanak a törvénynek.

A bíróságok mondják ki, hogy a törvényeket hogyan kell értelmezni, így azok határozzák meg, hogy milyen esetben milyen jogszabályoknak kell megfelelni.

Olvastad már? Arthur Hayes megmutatja, mit kell tenni a piaci korrekció során

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!