Hogyan marad a Bitcoin továbbra is nyugodt a piaci instabilitás közepette

-

A kriptopiacot tavaly két nagy összeomlás, a Terra (LUNA) májusi összeomlása és az FTX kriptotőzsde novemberi csődje tette tönkre, ami végül krízisbe sodorta.

A zűrzavaros időszakok alatt azonban az egyetlen dolog, ami ellenálló maradt, az a Bitcoin (BTC), a piacon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode on-chain elemző cég szerint a nem nulla számú BTC coinnal rendelkező címek száma az elmúlt egy év során több mint 5,4 millióval nőtt.

A LUNA összeomlásától az FTX-ig tartó időszakban mintegy 1,06 millió tárcát hoztak létre.

Az újévi rally még tovább növelte a BTC hálózati elfogadottságát, hiszen az FTX bukása óta több mint 4,36 millió nem nulla cím csatlakozott hozzá.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Bitcoin megállja a helyét

Az egészséges hálózati elfogadottságot a napi aktív felhasználók számának növekedése és a nagyobb tranzakciós forgalom jellemzi.

Az alábbi grafikon az új címek havi átlagát hasonlítja össze az éves átlaggal, rögzítve a Bitcoin 2022-ig tartó útját.

A havi átlag az éves átlag alá süllyedt, ami a láncon belüli aktivitás zsugorodását és a hálózat kihasználtságának csökkenését jelzi.

A hálózati aktivitás azonban folyamatosan helyreállt, és az FTX összeomlása alatt sem rendült meg, mivel az új címek havi átlaga 2022 második felében és a 2023-as bikarally során is az éves átlag felett maradt.

A közelmúltbeli visszaesés inkább a piac alacsony volatilitási fázisával volt összefüggésben, mintsem a Bitcoin gyengélkedésével.

Forrás: Glassnode

Ráadásul a Bitcoin napi tranzakciói az elmúlt négy hónapban folyamatosan nőttek, májusban rekordforgalmat regisztráltak.

Mivel a hálózatot elárasztották a tranzakciók, a bányászok helyzete megugrott. Ennek oka az volt, hogy a felhasználók extra díjakat fizettek a tranzakciók érvényesítéséért, amint azt az alábbiakban kiemeljük.

Forrás: Glassnode

A trend az NFT-k veretésével kezdődött. A legutóbbi őrületet azonban a BRC-20 tokenek tömeges kibocsátása és kereskedelme okozta.

Ez jelentősen kibővítette a Bitcoin használhatóságát, amely korábban 2022-ig csak fizetési hálózatként volt alkalmazható. Így serkentve a mainstream elfogadást.

A BTC elszigetelődött a szabályozóktól

A szabályozó hatóságok az elmúlt hónapokban egyre szigorúbban szorították a kripto entitások megszorítását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az olyan óriáscégekkel, mint a Binance és a Coinbase, a közelmúltban egymás után végrehajtott intézkedések, amelyek mellett a főbb altcoinok is a célkeresztben találhatók, bebetonozták a Bitcoin imázsát, mint megbízható decentralizált eszköz, amely immunis maradt a külső ügynökségek szigorára.


Olvastad már? Nagyot esett a BTC, megrendült a bikák bizalma?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!