Hogyan marad a Bitcoin továbbra is nyugodt a piaci instabilitás közepette

-

A kriptopiacot tavaly két nagy összeomlás, a Terra (LUNA) májusi összeomlása és az FTX kriptotőzsde novemberi csődje tette tönkre, ami végül krízisbe sodorta.

A zűrzavaros időszakok alatt azonban az egyetlen dolog, ami ellenálló maradt, az a Bitcoin (BTC), a piacon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode on-chain elemző cég szerint a nem nulla számú BTC coinnal rendelkező címek száma az elmúlt egy év során több mint 5,4 millióval nőtt.

A LUNA összeomlásától az FTX-ig tartó időszakban mintegy 1,06 millió tárcát hoztak létre.

Az újévi rally még tovább növelte a BTC hálózati elfogadottságát, hiszen az FTX bukása óta több mint 4,36 millió nem nulla cím csatlakozott hozzá.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A Bitcoin megállja a helyét

Az egészséges hálózati elfogadottságot a napi aktív felhasználók számának növekedése és a nagyobb tranzakciós forgalom jellemzi.

Az alábbi grafikon az új címek havi átlagát hasonlítja össze az éves átlaggal, rögzítve a Bitcoin 2022-ig tartó útját.

A havi átlag az éves átlag alá süllyedt, ami a láncon belüli aktivitás zsugorodását és a hálózat kihasználtságának csökkenését jelzi.

A hálózati aktivitás azonban folyamatosan helyreállt, és az FTX összeomlása alatt sem rendült meg, mivel az új címek havi átlaga 2022 második felében és a 2023-as bikarally során is az éves átlag felett maradt.

A közelmúltbeli visszaesés inkább a piac alacsony volatilitási fázisával volt összefüggésben, mintsem a Bitcoin gyengélkedésével.

Forrás: Glassnode

Ráadásul a Bitcoin napi tranzakciói az elmúlt négy hónapban folyamatosan nőttek, májusban rekordforgalmat regisztráltak.

Mivel a hálózatot elárasztották a tranzakciók, a bányászok helyzete megugrott. Ennek oka az volt, hogy a felhasználók extra díjakat fizettek a tranzakciók érvényesítéséért, amint azt az alábbiakban kiemeljük.

Forrás: Glassnode

A trend az NFT-k veretésével kezdődött. A legutóbbi őrületet azonban a BRC-20 tokenek tömeges kibocsátása és kereskedelme okozta.

Ez jelentősen kibővítette a Bitcoin használhatóságát, amely korábban 2022-ig csak fizetési hálózatként volt alkalmazható. Így serkentve a mainstream elfogadást.

A BTC elszigetelődött a szabályozóktól

A szabályozó hatóságok az elmúlt hónapokban egyre szigorúbban szorították a kripto entitások megszorítását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az olyan óriáscégekkel, mint a Binance és a Coinbase, a közelmúltban egymás után végrehajtott intézkedések, amelyek mellett a főbb altcoinok is a célkeresztben találhatók, bebetonozták a Bitcoin imázsát, mint megbízható decentralizált eszköz, amely immunis maradt a külső ügynökségek szigorára.


Olvastad már? Nagyot esett a BTC, megrendült a bikák bizalma?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!