A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

-

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: „Nincs szükségünk több digitális valutára”.

Egy olyan korszakban, amikor a befektetések már sok tekintetben digitálisakká váltak, Gensler megkérdőjelezi ezeknek a kriptotokeneknek a valódi mögöttes értékét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Érvelése szerint az amerikai dollár, az euró és a jen már most is digitális valutaként működik, és a digitális befektetések többek között a nagy technológiai és autógyártó cégekben is képviseltetik magukat.

A nyilatkozatra a SEC által a közelmúltban a Binance és a Coinbase népszerű kriptopénz platformok ellen indított jogi eljárás nyomán került sor, amely szerint ezek a platformok az amerikai értékpapírtörvények megsértésével működnek.

A SEC a perekben azt állította, hogy egy sor kriptovaluta, köztük a Cardano (ADA) nem bejegyzett értékpapírnak minősül.

Gensler szerint a Binance-hez és a Coinbase-hez hasonló platformok „számos olyan funkciót vegyítenek, amelyeket a hagyományos pénzügyekben nem látunk”.

Párhuzamba állította ezeket a platformokat a New York-i tőzsdével, kifejtve, hogy elképzelhetetlen lenne, hogy a NYSE fedezeti alapot is működtessen, piacot csináljon, és engedélyezze a”‘mosott kereskedelmet” – a kriptoplatformokon állítólag elterjedt gyakorlatokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Gensler hangsúlyozta, hogy aggodalmai túlmutatnak magukon a platformokon, a potenciális megtévesztés, az összeférhetetlenség és az amerikai törvények kijátszásának eseteire hivatkozik.

Gensler hangsúlyozta a SEC munkájának fontosságát az átláthatóság és a befektetői nyilvánosság védelmének biztosítása érdekében, kijelentve, hogy „megteszik, amit csak tudunk a bíróságok előtt, és – amennyire csak lehet – megismertetik a tényeket és védik a közvéleményt”.


Olvastad már? Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!