A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

-

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: „Nincs szükségünk több digitális valutára”.

Egy olyan korszakban, amikor a befektetések már sok tekintetben digitálisakká váltak, Gensler megkérdőjelezi ezeknek a kriptotokeneknek a valódi mögöttes értékét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Érvelése szerint az amerikai dollár, az euró és a jen már most is digitális valutaként működik, és a digitális befektetések többek között a nagy technológiai és autógyártó cégekben is képviseltetik magukat.

A nyilatkozatra a SEC által a közelmúltban a Binance és a Coinbase népszerű kriptopénz platformok ellen indított jogi eljárás nyomán került sor, amely szerint ezek a platformok az amerikai értékpapírtörvények megsértésével működnek.

A SEC a perekben azt állította, hogy egy sor kriptovaluta, köztük a Cardano (ADA) nem bejegyzett értékpapírnak minősül.

Gensler szerint a Binance-hez és a Coinbase-hez hasonló platformok „számos olyan funkciót vegyítenek, amelyeket a hagyományos pénzügyekben nem látunk”.

Párhuzamba állította ezeket a platformokat a New York-i tőzsdével, kifejtve, hogy elképzelhetetlen lenne, hogy a NYSE fedezeti alapot is működtessen, piacot csináljon, és engedélyezze a”‘mosott kereskedelmet” – a kriptoplatformokon állítólag elterjedt gyakorlatokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Gensler hangsúlyozta, hogy aggodalmai túlmutatnak magukon a platformokon, a potenciális megtévesztés, az összeférhetetlenség és az amerikai törvények kijátszásának eseteire hivatkozik.

Gensler hangsúlyozta a SEC munkájának fontosságát az átláthatóság és a befektetői nyilvánosság védelmének biztosítása érdekében, kijelentve, hogy „megteszik, amit csak tudunk a bíróságok előtt, és – amennyire csak lehet – megismertetik a tényeket és védik a közvéleményt”.


Olvastad már? Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!