Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

-

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott.

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) azonban más tervei voltak.

A szabályozói tiltás legutóbbi körében a hivatal értékpapírként jelölte meg a Solana (SOL), Polygon (MATIC), Binance Coin (BNB) és más kriptovaluták mellett az ADA-t is.

Bár a per a Binance ellen irányult, az ADA is szerepelt a vádakat kiváltó eszközök listáján.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ADA kereszttűzbe került

Az ADA a fent említett értékcsökkenéssel reagált. Jellemzően a volumen azt veszi figyelembe, hogy hány token vagy coin vett részt egy adott időszakon belül történt tranzakciókban.

Az ADA árfolyamának alakulása esetén azonban nyilvánvaló volt, hogy a tranzakciók számának növekedése leginkább az eladások növekedésének volt köszönhető.

Így a volumen erőt teremtett a csökkenő trendhez.

ADA
Forrás: Santiment

Június 5-én a Cardano társalapítója, Charles Hoskinsion kommentálta a szabályozói intézkedést.

Hoskinson a tweetjében megjegyezte, hogy a Binance és az eszközöket érintő panaszok politikai boszorkányüldözésnek tűnnek.

Miközben összefogásra szólított fel a kriptoszektor körében, és elmagyarázta, hogy a SEC miért viselkedik diktatórikus ügynökségként, Hoskinson azt mondta,

„Ez mindig ugyanolyan harc a szabadság és a tekintélyelvűség között, csak más szereplőkkel, technológiával és szavakkal. Úgy tűnik, hogy ez az esemény tökéletes alkalom arra, hogy az egész iparág félretegye széttagoltságát, és egyesüljön egy olyan józan szabályrendszer és irányelvek érdekében, amelyek megakadályozhatják, hogy az Egyesült Államok olyan disztópiába csússzon, amelyhez képest 1984 nyaralásnak tűnne”.

Eladási nyomás van

Sajtóidőben a mozgóátlag-konvergencia-divergencia (MACD) azt mutatta, hogy most az eladók irányítanak. A MACD technikai indikátorként egy eszköz lendületét méri.

És a cikk írásakor a mutató értéke negatív volt, a 12 napos EMA a 26 napos EMA alá tendált.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Míg a pozitív értékek azt jelzik, hogy a lendület bikás lehet, addig a negatív MACD lefelé irányuló lendületet jelez. Ezért az ADA árfolyama még mindig megtorpanhat a 0,35 dollárra való visszaeséstől.

Emellett a Chaikin Money Flow (CMF) -0,09-re csökkent. A felhalmozódás és a szétosztás mérőszámaként a negatív CMF azt jelzi, hogy a 21 napos záróár alapján több kiszállás történt, mint felhalmozódás.

ADA
Forrás: tradingview.com

Jelen állás szerint az ADA továbbra is érezheti a Binance FUD-ban szereplő nevének hatását.

Azonban majd az idő eldönti, hogy a token mikor fog kilábalni a medvés kilátásokból.

Olvastad már? Arthur Hayes megmutatja, mit kell tenni a piaci korrekció során

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!