A kriptovaluták szerepe az amerikai választásokon

-

Az elkövetkező amerikai választásokon egy új téma kerül a középpontba, ami sokak számára meglepő lehet: a kriptovaluták.

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója, úgy véli, hogy Washington képviselői nem értik meg teljes mértékben a kriptó közösség szavazóerősségét, és 2024-ben ez a téma kiemelkedő fontossággal bír majd.

Armstrong elmondta:

„Nem gondolom, hogy mindenki Washingtonban teljesen tisztában van azzal, mennyire erős a kriptó szavazói közösség. Szerintem 2024 egy választás lesz, amikor az amerikai választók komolyan megkérdőjelezik majd a jelöltek kriptóval kapcsolatos álláspontját.”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adatok alapján körülbelül 56 millió amerikai használt már kriptovalutákat.

Armstrong hangsúlyozza, hogy ez az ötszöröse annak az embertömegnek, amely elektromos járműveket használ az országban.

Ráadásul a kriptó használók választók is, ami egy még nagyobb szempont lehet a közelgő választások során.

Az elnökjelöltek is egyre aktívabban beszélnek a kriptovalutákról. Például Floridai kormányzó, Ron DeSantis, megígérte, hogy elnökké választása esetén betiltja a központi bankok digitális valutáit (CBDC-k).

Robert F. Kennedy Jr. is ellenzi a digitális dollár koncepcióját, és mindketten a magánélet védelmére hivatkoznak az álláspontjuk indoklásakor.

Azonban mindkét politikus barátságosan hozzááll a kriptovalutákhoz, és ebben a kérdésben is egyértelmű álláspontot foglalnak. Az elnökválasztásokat követően a Fehér Házban valószínűleg olyan elnök lesz, aki támogatja a CBDC-ket.

A Coinbase, az egyik vezető kriptotőzsde, már régóta próbálja megértetni a washingtoni politikusokkal a kriptovaluták fontosságát és azok pozitív hatásait. Lobbi tevékenységet is folytatnak a kriptós iparág érdekében.

Armstrong szerint az is elképzelhető, hogy a jelenlegi szövetségi értékpapír-felügyeleti hivatal (SEC) vezetőjét, Gary Genslert lecserélhetik.

A Coinbase-t júniusban perelte be a SEC, vádolva őket azzal, hogy biztonsági törvényeket szegtek meg, mondván, hogy az általuk kínált tokenek értékpapírok.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összefoglalva, Brian Armstrong álláspontja szerint a kriptovaluták és azok szerepe az amerikai politikában fokozatosan növekszik, és a következő választások során kulcsszerepet játszhatnak az elnökjelöltek álláspontjának alakításában.

A kriptó közösség, amely már jelentős méretű és befolyásos, egyre inkább nyomást gyakorolhat a politikusokra azért, hogy foglalkozzanak a kriptovaluták kérdésével, és kidolgozzák a megfelelő szabályozást az iparág számára.


Olvastad már? Az AI kriptovaluták: Az emelkedéstől a zuhanásig

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!