A kriptopénzek iránti érdeklődés 2020 óta nem látott szintre csökken

-

Az adatok május 25-én 9-es aktuális pontszámot mutatnak, ami a 2020 novemberi számokat tükrözi, egy olyan időszakot, amely a kriptovilággal kapcsolatos nyilvános érdeklődés egyik legalacsonyabb pontját jelentette.

Hogy némi kontextust adjunk, 2021 májusa mozgalmas, sőt izgalmas időszak volt a kriptopénz-ipar számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A keresési érdeklődés a 100-as értéken tetőzött, tükrözve az iparágon belül a felpezsdülő izgalmat és a frenetikus aktivitást.

Ez volt a példátlan növekedés időszaka, amikor mind a Bitcoin, mind a különböző altcoinok rekordokat döntögető árakat értek el.

Forrás: trends.google.com

A blokklánc-technológiák ígéretétől volt hangos a légkör, és mind a lakossági, mind az intézményi befektetőket vonzotta, akiket a jelentős nyereségről szóló történetek és a non-fungible tokenek (NFT-k) csábítása vonzott.

Azonban 2021 novembere után fokozatos hanyatlás indult meg, amikor a globális keresleti érdeklődés 78-ra csökkent.

Ez egybeesik azzal az időszakkal, amikor a Bitcoin elérte a 69.000 dollár körüli rekordmagasságát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezt követően a kriptovaluták iránti érdeklődés csökkenni kezdett, a 2022 novemberében bekövetkezett rövid fellendüléstől eltekintve, amikor az FTX tőzsde bukása kisebb kiugrást idézett elő a közérdeklődésben, és 19-es lokális csúcsot ért el.

A Bitcoin jelenleg 26.503 dolláron kereskedik, ami jelentős, 61,67%-os csökkenést jelent az eddigi csúcshoz képest.

Úgy tűnik, hogy ez az értékcsökkenés párhuzamosan zajlik a globális keresleti érdeklődés csökkenésével, ami kijózanító képet fest a kriptopénz-iparág számára, legalábbis rövid távon.


Olvastad már? A Glassnode négy Bitcoin támogatási szintet jelöl meg

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!