Újabb pert kapott a nyakába Shaquille O’Neal

-

Az FTX promótálása miatt bajba került a kosaras Shaquille O’Neal nemrégiben egy újabb per vádlottja lett. A bedőlt tőzsde ügyében hónapokig futott az ügyészség hivatalos képviselői elől, mert nem merte átvenni az idézést.

Egy másik ügyben viszont nemrégiben látott napvilágot, hogy sikeresen átadták a részére a papírokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

O’Neal a Solana hálózatán működő Astrals NFT projekt miatt került ismét bajba.

A vádak alapján a sportoló befektetőként és promóterként is támogatta a projektet, a vádirat szerint viszont ezek a tokenek regisztrálatlan értékpapírnak tekinthetők.

Adam Moskowitz, az ügyet jegyző jogász elmondta, egy nemrégiben játszott meccsen sikerült a dokumentumokat hivatalosan, törvényes módon kézbesíteni.

O’Neal korábban azt állította, hogy egyszer még a kocsijára is rádobták a papírokat, mikor kihajtott az udvarából.

Az ügyvédei szerint ez a megoldás nem számít megfelelőnek. A most hétvégén zajló eseményen viszont már megtörténhetett a jogilag is elfogadott kézbesítés.

Az FTX ügyében számos celebet bepereltek, hiszen a legtöbb esetben úgy reklámozták a tőzsdét, hogy nem tették közzé, hogy pénzért végzik ezt a tevékenységet.

O’Neal mellett más sportolók, például Steph Curry, Tom Brady, a humorista Larry David és persze a tőzsde lapítója Sam Bankman-Fried is a vádlottak között van.

O’Neal és Curry még viccelődtek is a meccs alatt, a perrel kapcsolatosan. O’Neal megköszönte Curry számára, hogy sikeresen bajba keverte őt, és megegyeztek abban is, hogy csendben maradnak, nem mondanak semmit.

Az új perben O’Neal azért érintett, mert az Astrals akár értékpapírnak is tekinthető. Ez a meghatározás néhány követelménnyel jár, ez az úgynevezett Howey-teszt.

Ez kimondja, hogy az értékpapír az, amelyet profit reményében vásárolnak meg, és amely mögött egy társas vállalkozás áll.

A jogászok szerint az Astrals pedig megfelel ennek, így O’Neal az alperesek közé került.

A felperesek úgy nyilatkoztak, hogy befektettek az Astrals projektbe, és a befektetésük egy részét elvesztették, és ez nem történt volna meg, ha O’Neal nem bíztatja őket erre.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A perben arra is választ keresnek, hogy O’Neal egyáltalán tagja-e még az Astrals csapatának, hiszen a hivatalos Discord csatornán január óta semmit sem posztolt.

Az alperesek emellett anyagi kártérítésre tartanak igényt, mivel elmondásuk alapján komoly veszteségeket szenvedtek az NFT-k megvásárlása miatt.

Olvastad már? A Bitcoin következő rallyja 3 dologtól fog beindulni

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: myouiment324

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!