A heti zárásra a bitcoin akár a 40.000 dollárt is elérheti Pentoshi szerint

-

A 40.000 dollár alatti jelentős vásárlói érdeklődés kiteljesedhet, mielőtt a Bitcoin árfolyama új történelmi csúcsra és azon túlra indulna.
A Bitcoin (BTC) szeptember 26-án újabb 40.000 dolláros retesztet pecsételt meg, miközben a heti zárásért folytatott harc tovább tombolt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Valószínűtlen”, hogy a BTC 40.000 dollár alatt maradjon.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD árfolyam az éjszaka folyamán 40.800 dollárig süllyedt, miután az eladók korábban sikertelenül próbálták visszafordítani a 40.000 dolláros ellenállást.
Mivel a makacs körülmények a BTC árfolyamát egy szűk sávban tartották, a figyelem vasárnap arra összpontosult, hogy hol lehet a hosszabb távú mélypont. Az elemzők is feltűnően bullishak maradtak azzal kapcsolatban, hogy mi jöhet ezután.
A Bitcoin általánosabb helyzetére reflektáló tweetsorozatában a népszerű kereskedő, Pentoshi a 37.000 dollárt szemelte ki potenciális padlónak.
„Ez egészségesnek tűnik a HTF-eken, és valószínűleg egy bázist képez az előző HH felett az ATH-k és potenciálisan egy HL felé vezető úton itt a nyári PoB-nál” – kommentálta Pentoshi a Bitcoin tágabb helyzetére reflektáló tweet-sorozatában.

„Bár szerintem a $BTC rövid időre akár 37k-ig is le tud esni, nem valószínű, hogy sokáig ott lesz.”

Pentoshi megjegyezte, hogy jelentős vételi ajánlatok vannak érvényben a 36.000 és 40.000 dollár közötti területen. Ezek, ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, méretüket tekintve ritkák.

„Láthatjuk, hogy a tőzsdéken ezeken a szinteken a feltöltés szándékával halmozódtak fel az ajánlatok, de a puszta méretük szempontjából ez olyasmi, amit még soha nem láttam a legtöbb tőzsdén” – írta.

„Az alja közelebb van, mint gondolnád, a teteje pedig valószínűleg egy olyan szám, amit jelenleg nem tudsz felfogni”.

Forrás: Material Indicators
A Huobi „nyugdíjazza” az összes kínai felhasználót

Máshol a Kínával kapcsolatos aggodalmak ugyanilyen nehéznek bizonyultak az érzelmekből való kimozduláshoz.
A Huobi tőzsde 10.000 BTC beáramlását tapasztalta, amikor felkészült a kínai műveletek leállítására, ezek azonban mégis kicsik a múlt hónapban tapasztaltakhoz képest.

Forrás: Bybt

„A helyi törvényeknek és szabályozásoknak való megfelelés érdekében a Huobi Global 2021. szeptember 24-i (UTC+8) hatállyal megszüntette az új felhasználók számára a kínai a fiókregisztrációt” – áll a tőzsde vasárnap kiadott közleményében.

„A Huobi Global 2021. december 31-én 24:00-ig (UTC+8) fokozatosan visszavonja a meglévő kínai felhasználói fiókokat, és biztosítja a felhasználók vagyonának biztonságát.”

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a széles körű médiavisszhang ellenére Kína kriptopénzekkel kapcsolatos álláspontja nem változott, a kriptotilalom továbbra is érvényben van, és lényegében 2017 szeptembere óta változatlan.

Olvastad már? Továbbra is volatilis – kritikusan zárhat a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!