Most minden arról szól, hogy mi történik a Bitcoin árfolyammozgásával a hét végére, mivel az 1000 dollár felfelé és lefelé ingadozik továbbra is.

A Bitcoin (BTC) rövid időre 42 000 dollár alá esett szeptember 25-én, mivel a hétvégén úgy tűnt, hogy egy nem túl impozáns heti zárás következik.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kereskedő: a bitcoin „rendben” van 38.000 dollár felett

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView szerint a BTC/USD alig több mint egy óra alatt 1000 dollárt veszített a szombati nap folyamán, mielőtt visszapattant volna.

A hétvége úgy kezdődött, hogy a pár 43 000 dollár körül volt – ez egy kritikus szint, aminek egyesek szerint tartania kell a heti zárás közeledtével.

Mások szerint a pénteki volatilitás után az alacsonyabb árfolyam is megfelelő lenne a Bitcoin számára, és a bikák számára a 36.000-38.000 dollár lenne a határ a bikáknak.

Közéjük tartozik Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa is.

„A Bitcoin kritikus szintje még mindig ugyanaz, ami 38-40 ezer dollár között van, jobban szeretném, ha ez a szint tartana”mondta Twitter követőinek pénteken késő este.

„Ha ez megtörténik, akkor minden rendben van”.

A kommentátorok körében továbbra is a kínai “tiltás” története uralta a vitát, ez az iparág legismertebb neveit tartotta lázban, miután az ideges kereskedők mélyreható reakciója a kriptovalutákat zuhanórepülésbe taszította.

A káosz ellenére Kínában valójában semmi sem változott, a kormány megismételte eddigi álláspontját.

Ahogy a Cointelegraph megjegyezte, a “tilalom” eredetileg 2017 szeptemberében kezdődött, a Bitcoin ezzel szemben mindössze három hónappal később új történelmi csúcsot ért el.

„Az elmúlt évtizedben semmi sem teremtett nagyobb vagyont, mint a Kínában betiltott technológiák”állította Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója.

Jon Geenty, a CoinMetrics elemzőcég adattudósa eközben egy összehasonlító grafikont készített, amely bemutatja, hogyan teljesít a Bitcoin az egyes kínai „betiltási” történetek után.

A félelmekkel ellentétben a BTC árfolyama az ilyen események után valójában stabilizálódott.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A kriptopiaci kapitalizáció széleskörű támasz-újratesztelés előtt áll

Az altcoinok kilátásai továbbra is borúsak maradtak a nap folyamán, köszönhetően annak, hogy a Bitcoin megduplázta az alacsonyabb szinteket.

Az ethereum (ETH) 2.825 dollár körül állt, a bikák számára alapvető 2,800 dolláros támaszszint közelében, míg a piaci tőkeérték alapján a tíz legnagyobb kriptovaluta többsége 6-7%-ot veszített a nap folyamán.

„Az altcoinok piaci kapitalizációja itt is döntő szinten van” figyelmeztetett Van de Poppe, hozzátéve, hogy a teljes kriptopiaci kapitalizáció még mindig „szépen újra tesztelheti” a támaszt a heti záráskor.

Olvastad már? Súlyos hackertámadás áldozata lett a bitcoin.org weboldal

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.