A Bitcoin.org korábban júliusban DDoS-támadás áldozata lett, a hackerek bitcoinban követelnek váltságdíjat.

A Bitcoin.org-ot, a Bitcoinról (BTC) szóló egyik első weboldalt online csalók hackelték meg, és a cikk írásakor már nem elérhető.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Cobra, a Bitcoin.org névtelen adminja szeptember 23-án jelentette be, hogy a Bitcoin.org-ot megtámadták, a hackereknek sikerült egy átverésről szóló értesítést elhelyezniük az oldalon.

„Úgy tűnik, hogy a Bitcoin.org-ot feltörték, és az egész oldalt kicserélték egy átverésre, amiben ingyenes bitcoint kérnek. Ne küldjetek pénzt erre a címre” – jelentette Matt Corallo Bitcoin-fejlesztő a Twitteren.

Corallo megkeresésére a Namecheap ideiglenesen letiltotta a weboldalt. Cobra szerint a Bitcoin.org weboldal „néhány napig nem lesz elérhető”.

A Bitcoin.org offline állapotba kerülése előtt a felhasználók arról számoltak be, hogy a Bitcoin.org egy klasszikus hamis ajándékozási hirdetést mutatott, a csalóknak állítólag sikerült mintegy 17.000 dollárt összegyűjteniük a címükre.

A weboldal letiltása után a Cobra azt sugallta, hogy a hackerek a DNS hibáját használták ki, és kijelentette, hogy a Bitcoin.org Cloudflare-fiókjai és szerverei nem sérültek meg.

A legutóbbi támadásra azt követően került sor, hogy a Bitcoin.org július elején DDoS-támadás áldozatává vált, egy meg nem nevezett mennyiségű bitcoinra vonatkozó váltságdíjkövetelés mellett.

A támadásra mindössze egy héttel azután került sor, hogy egy bíróság az Egyesült Királyságban elrendelte, hogy a weboldal ne adjon tárhelyet a Bitcoin fehér könyvének, és az önjelölt Satoshi Nakamoto és a Bitcoin SV támogatója, Craig Wright javára döntött.

Olvastad már? Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!