Súlyos hackertámadás áldozata lett a bitcoin.org weboldal

-

A Bitcoin.org korábban júliusban DDoS-támadás áldozata lett, a hackerek bitcoinban követelnek váltságdíjat.
A Bitcoin.org-ot, a Bitcoinról (BTC) szóló egyik első weboldalt online csalók hackelték meg, és a cikk írásakor már nem elérhető.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Cobra, a Bitcoin.org névtelen adminja szeptember 23-án jelentette be, hogy a Bitcoin.org-ot megtámadták, a hackereknek sikerült egy átverésről szóló értesítést elhelyezniük az oldalon.

„Úgy tűnik, hogy a Bitcoin.org-ot feltörték, és az egész oldalt kicserélték egy átverésre, amiben ingyenes bitcoint kérnek. Ne küldjetek pénzt erre a címre” – jelentette Matt Corallo Bitcoin-fejlesztő a Twitteren.

Corallo megkeresésére a Namecheap ideiglenesen letiltotta a weboldalt. Cobra szerint a Bitcoin.org weboldal „néhány napig nem lesz elérhető”.
A Bitcoin.org offline állapotba kerülése előtt a felhasználók arról számoltak be, hogy a Bitcoin.org egy klasszikus hamis ajándékozási hirdetést mutatott, a csalóknak állítólag sikerült mintegy 17.000 dollárt összegyűjteniük a címükre.


A weboldal letiltása után a Cobra azt sugallta, hogy a hackerek a DNS hibáját használták ki, és kijelentette, hogy a Bitcoin.org Cloudflare-fiókjai és szerverei nem sérültek meg.
https://twitter.com/CobraBitcoin/status/1440912752151867397?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1440912752151867397%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbitcoin-org-goes-offline-after-suffering-scam-attack
A legutóbbi támadásra azt követően került sor, hogy a Bitcoin.org július elején DDoS-támadás áldozatává vált, egy meg nem nevezett mennyiségű bitcoinra vonatkozó váltságdíjkövetelés mellett.
A támadásra mindössze egy héttel azután került sor, hogy egy bíróság az Egyesült Királyságban elrendelte, hogy a weboldal ne adjon tárhelyet a Bitcoin fehér könyvének, és az önjelölt Satoshi Nakamoto és a Bitcoin SV támogatója, Craig Wright javára döntött.

Olvastad már? Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!