A Twitter felhasználói most már bitcoint is küldhetnek egymásnak az appon keresztül. A héten jelentették be a funkciót, amely a Lightning Network segítségével működik.

A cég a közleményében külön kiemelte, hogy a Bitcoin határokon átívelve működik, az integráció pedig segít majd, hogy a hírközlés is decentralizáltabb legyen.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jelenleg két metódus használható a BTC küldésére. Az egyik a hagyományosabb fizetési opciókon keresztül érhető el, például a Cash App vagy a GoFundMe használatával.

A máik pedig a Strike tárcaprogramja, amely a Lightning protokollra, egy második rétegű Bitcoin szolgáltatásra épül, amely sokkal gyorsabb és olcsóbb a megszokott bitcoin-tranzakcióknál.

A pénzküldés lehetősége elsőként az iOS eszközt használók számára nyílik meg, az Android rendszer támogatása a közeljövőben várható. A Twitter egy oktatóanyagot is elkészített, hogy hogyan lehet beállítani, használni a funkciót.

A vállalat bitcoinos kezdeményezése várható volt, hiszen egy ideje már dolgoznak azon, hogy a felhasználóknak közösségi pénzügyi szolgáltatásokat nyújthassanak, amelyekkel a platformon tanúsított aktivitáson keresztül juthatnak jövedelemhez.

Ide olyan szolgáltatások tartoznak majd, amelyek elsőként csak kevesek számára érhetők el, de megoldhatóvá teszik, hogy például meghatározott célközönség számára szervezzenek virtuális eseményt.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Twitter NFT

A cég azt is megosztotta, hogy vizsgálja az NFT technológia felhasználásának a lehetőségeit.

Túl sok részletet erről nem közöltek, de megosztottak egy képet, és az egyik cégvezető, Esther Crawford is beszélt erről.

„Így támogathatóvá válik, hogy a művészek egyfajta azonosító pecséttel lássák el a saját alkotásaikat, bizonyítva az eredetiséget. Összekapcsolhatóvá válik a bitcoin-tárca és a felhasználói fiók, megmutatva a tulajdonjogot.”

Crawford elmondása alapján az NFT-k egyfajta jelvényként funkcionálhatnak majd, egyértelművé téve, hogy adott avatár valódi, eredeti, hasonlóan, mint ahogy a jelenlegi, igazolt felhasználók esetében működik.

Azt egyelőre nem fejtették ki bővebben, hogy ezek az NFT-k melyik hálózaton fognak majd létezni, vagy, hogy pontosan hogyan fognak működni.

Megtudtuk viszont még azt, hogy további szolgáltatások érkezése is várható a jövőben, többek között a karakterlimitet megnövelik a jelenlegi 280-ról.

Olvastad már? Súlyos hackertámadás áldozata lett a bitcoin.org weboldal

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!