Késes támadók lopták el egy egyetemista bitcoinjait – a rendőrség ejtette az ügyet

-

Nemrég késsel fenyegetőzve raboltak ki egy elsőéves egyetemi hallgatót, mivel megtudták, hogy kisebb bitcoinvagyonnal rendelkezik.
Miután nyolc gengszter megrohamozta a kollégiumi szobáját, és azt követelték tőle, hogy fedje fel kriptotárcája jelszavát, a diák kénytelen volt elhagyni az egyetemet, és hazaköltözött.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elsőéves főiskolai hallgató veszítette el bitcoinját egy egyetemi rablás során

Egy friss jelentés szerint kiraboltak egy főiskolai hallgatót, aki gólyaként kezdte az évet a Kent Egyetemen, a történelmi Canterbury városában található iskolában.
A diák édesanyja részletezte, hogy öt nappal a kurzus megkezdése előtt a fia a kriptovalutákról kezdett beszélgetni az egyik iskolai barátjával.

„Csak legénybúcsút tartottak. [Aztán] a beszélgetés a [pénzügyekre] terelődött, és a barát a kibervalutákról kezdett beszélni” – magyarázta a diák édesanyja.

A beszélgetés után az állítások szerint fiúbarát nyolc kelet-londoni barátját hozta magával a diák szobájába, és a fiú azonnal „tudta, hogy bajban van” – nyilatkozta az édesanya.
A diák szerint a bitcoinvagyona körülbelül 6000 fontot (8,2 ezer dollárt) ért a kirablás idején. De most ugyanez a bitcoinmennyiség 68 ezer fontot (93 ezer dollárt) ér, és a bűnbanda 3000 font értékben ellopta az iskolai ösztöndíjból származó pénzét is.
A diák ezután hívta a rendőrséget, és a biztonsági őrséghez rohant, a diák édesanyja pedig azt mondta, hogy a biztonsági őrök nem mentek ki a tetthelyre. A rendőrség nem érkezett meg, mert aznap este fontosabb dolguk volt. A diák édesanyja hangsúlyozta:
Az egyetem egyetlen intézkedése az volt, hogy más szállásra költöztette. Túlságosan megrázta a trauma, ezért hazaköltözött, pedig biztonságosabb és jobb szállást kapott.

A rendőrség 8 hónappal később ejtette az ügyet

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a pénzt soha nem adták vissza a diáknak. A Canterbury Kerületi Rendőrség nyolc hónap után ejtette az ügyet. Az anya részletezte, hogy feldúlt volt amiatt, hogy a kenti biztonsági őrök és a rendőrség nem tett semmit. Figyelmeztette a többi elsőéves diákot is, hogy velük is megtörténhet ugyanez.

„A rendőrség általában a gólyahetet „halászhétnek” nevezi, mert az összes bűnöző lejön” – mondta.

„Tudják, hogy a diákok ösztöndíjakat, laptopokat és új cuccokat kapnak. A támadások és rablások elég gyakoriak az egész országban” – tette hozzá a diák édesanyja.
A helyzet az, hogy nem bölcs dolog a kriptoeszközök birtoklását másokkal közölni, hacsak nem bízunk meg bennük igazán.

Bitcoin-rablások már évek óta történnek, de a kriptogazdaság 2020 második felében bekövetkezett hatalmas értéknövekedése óta megszaporodtak azok a rablások is, amelyek az erőszakot kihasználva lopják el a bitcoint vagy más digitális eszközöket.

Olvastad már? Bitcoinküldés a Twitteren keresztül

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!