A hét végére az ether ára magához térni látszott, ahogy a piac egésze az emelkedés jeleit mutatta.

Ebben vélhetően az is közrejátszott, hogy a JPMorgan legutóbbi megnyilvánulása éppen pozitív hangulatúra sikerült.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hét elején az ETH egészen 2600 dollárig csúszott, majd egy hatalmas napon belüli emelkedéssel visszament 3000 fölé. A kereskedők úgy tűnik, vállalják a kockázatot, és inkább a vételi oldalt erősítik.

A múlt héten az ether a piac egészével lejtőre került, a kínai negatív híreknek köszönhetően. Hétfőn sokak úgy vélték, hogy a távol-keleti ingatlanpiaci események komolyabb piaci esésben nyilvánulhatnak meg, így rengeteg kereskedő a kriptóit is eladta, hogy likviditáshoz jusson.

Mikor a piac megnyugodott volna, hogy a nagy bukás még lehet, hogy messzebb van, a kínai jegybank illegálisnak nevezte a kriptopénzes tranzakciókat. Az ether vásárlói viszont összeszedték magukat, és 3000 fölött tartották az árfolyamot, amely szint pszichológiai támaszként szolgál.

Forrás: TradingView.com

A kriptopiac egésze hasonlóan teljesített, a BTC is kisebb mozgásokat produkált a héten. Voltak természetesen szépen emelkedők, mint az Uniswap dex tokenje is, és éppen csak megmozdulók, mint az Ethereum nagy riválisainak tartott ADA és SOL tokenek.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Intézményi igények

Az Ethereum a JPMorgan részéről egy pozitív kicsengésű értékelést is kapott a legutóbbi jelentésükben. Itt arra is kitértek, hogy az adatok alapján az intézmények elkezdték növelni az ETH-kitettségüket.

Forrás: TradingView.com

Az elemzők szerint a defi és az NFT töretlenül növekvő népszerűsége vonzza a legtöbb befektetőt a területre. A határidős szerződések és a CME tőzsdei adatai is bizakodásra adnak okot.

Ugyanebben az időben a CryptoQuant elemzői bejelentették, hogy nagy mennyiségű ETH-kivonást tapasztaltak a tőzsdékről, ezt bikás jelként értelmezik. A tavaly ilyenkori 23,94 milliós tőzsdei ether-készlettel szemben a mostani mennyiség 18,44 millió.

Más elemzők szerint is áremelkedés jöhet, mert a mostani grafikon egy klasszikus akkumulációs fázist rajzol ki.

„Természetesen fontos a heti zárás, főleg most, hogy az árfolyam ilyen jelentős szinteket tesztel, mint támaszt. Nekem logikusnak tűnik, hogy innen felfelé mehet az ár, főleg, hogy egy rövid távú 33%-os mínuszban vagyunk a helyi csúcstól számítva.”

Olvastad már? Késes támadók lopták el egy egyetemista bitcoinjait – a rendőrség ejtette az ügyet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.