A héten jönnek az inflációs számok az USA-ból, és sokan arra számítanak, hogy rosszak lesznek

-

Rázós napok elé néznek a kriptopiacok, mivel az előttünk álló hét gazdasági adatok és jelentések tekintetében ismét mozgalmasnak ígérkezik, kulcsfontosságú inflációs adatok várhatók.

A kriptopiacok a hétvége során stagnáltak az előző heti esést követően, a teljes piaci kapitalizáció 2,38 billió dollárra csökkent.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A heti gazdasági naptár viszont további volatilitást idézhet elő, mivel kulcsfontosságú inflációs adatokat, valamint a jegybank vezére is nyilatkozni fog, és vélhetően elárulja, hogy milyen monetáris politikát fognak folytatni a közeljövőben.

Mennyi lesz az infláció?

Keddre várható a „core PPI”, a termelői árindex jelentésének közzététele, amely a termelők és gyártók előállítási költségeit tükrözi, amely közvetlenül befolyásolja a kiskereskedelmi árakat.

A szakértők körében az az elterjedt nézet, hogy ez egyfajta előjelzőnek tekinthető az infláció tekintetében, így vezető mutató a következő havi fogyasztói árindex jelentéséhez.

Forrás: X

Szerdán az április havi „Core CPI”, a fogyasztói árindex, elterjedtebb nevén az inflációról szóló jelentés jelenik meg.

Ez az egyik kulcsfontosságú mutató, amelyet az infláció mérésére használnak, a második a személyes fogyasztási kiadások (PCE).

A CPI közvetlenül befolyásolja az ár-trendeket a gazdaságban, a fogyasztói kiadásokat és a vállalkozások kilátásait. Ezenkívül közvetlenül befolyásolja a jegybanki kamatláb-döntéseit is.

„Ha a CPI infláció ezen a héten ismét emelkedik, az a harmadik egymást követő havi növekedést jelenti.”

Lehet, hogy jön a kamatcsökkentés

A Conference Board múlt heti vezérigazgatói várakozásokat felmérő felmérése szerint az amerikai cégek igazgatóinak többsége arra számít, hogy a Fed idén csak egyszer fogja csökkenteni a kamatlábakat.

A 136 megkérdezett cégvezető közül 31% nem vár kamatlábcsökkentést idén, míg 26% kettőt vetít előre, ezek közül az elsőt szeptemberre várják.

Elon Musk a hétvégén ismét kritizálta a Jegybankot, összehasonlítva azt a Monopoly társasjátékkal.

A szabályoknak azt a részét említette, amely a játékon belüli bankra vonatkozik, és amely kimondja, hogy a bank soha nem megy csődbe, és szükség esetén új pénzt nyomtathat.

Kriptopiaci kilátások

A kriptopiacok ezen a hétfő reggelen Ázsiában továbbra is visszafogottak, a legnagyobb szereplők többsége között alig van mozgás.

A bitcoin árfolyama a cikk írásakor 61.000 dollár körül volt, ami szinte megegyezik a tegnapi árral. Az árfolyam viszont 4,3%-kal esett az előző heti azonos időponthoz képest.

Az Ethereum nem tudott 3000 dollár fölé emelkedni a május 10-i esést követően, és a cikk írásakor 2900 dolláron cserél gazdát, egyelőre medvésnek tűnő trendet követve.

Az altcoinok többsége pirosban kezdte a hetet, a Solana, a Dogecoin, az Avalanche és a Near Protocol nagyobb veszteségeket szenvedett el.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 1 millió Pudgy Penguin plüssöt vásároltak az emberek egy év alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!