A Dogecoin társalapítója nem várt Bitcoin bejelentést tett

-

Egy érdekes csavarral a Dogecoin társalapítója, Billy Markus, aki a kriptoiparról szóló vicces és gyakran szatirikus véleményeiről ismert, olyan nyilatkozatot tett, amely felkeltette a kriptoközösség figyelmét.

Markus egy sajátos hangvételű felhívásban arra buzdította a Bitcoint, az első és piaci kapitalizáció szerint legnagyobb kriptopénzt, hogy érménként érje el a csillagászati 1 millió dolláros értéket, miközben ő alszik.

„Kedves Bitcoin, kérlek, menj el 1 millió dollárra érménként, miközben én alszom. Köszönöm” – írta Billy Markus, aki az X-en a „Shibetoshi Nakamoto” névre hallgat.

Míg a Dogecoin alapítójának nyilatkozatának körülményei továbbra is tisztázatlanok, a legutóbbi megjegyzése lehet, hogy szájbarágós, tekintve, hogy gyakran humorosan fogalmaz a kriptopénz-iparral kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Dogecoin viccből jött létre, viccet csinálva a kriptovaluták akkori vad spekulációjából. 2013-ban Billy Markus és Jackson Palmer szoftvermérnökök elindították a Dogecoin nevű szatirikus kriptopénzt, hogy így viccelődjenek a Bitcoinon.

A tweet időzítése is kulcsfontosságú marad, mivel egybeesett a Bitcoin széleskörű, 11%-os esésével a nemrég felállított 73.737 dolláros történelmi csúcsról.

A Bitcoin gyengélkedése akkor kezdődött, amikor a kereskedők elkezdték felvenni a nyereséget, miután egy év alatt mintegy 134%-kal emelkedett.

A CoinGecko adatai szerint a kriptopénz zászlóshajója 65.839 dolláron kereskedtek vele.

Forrás: CoinGecko.com

Az elmúlt héten a Bitcoin egészen 60.760 dollárig esett a kriptovalutát tartó amerikai tőzsdén kereskedett alapok iránti csökkenő kereslet miatt.

Bár egyesek a Dogecoin társalapítójának megjegyzését könnyed viccnek tekintik, mások elgondolkodtatónak látják a Bitcoin azon potenciálját, hogy megzavarja a hagyományos pénzügyi rendszereket és átformálja a globális gazdaságot.

Mivel a Bitcoin továbbra is egyre nagyobb elfogadottságot és elfogadást nyer, az 1 millió dolláros célár elképzelése, amely egykoron abszurdnak számított, talán már nem is olyan távoli, mint amilyennek látszik.


Olvastad már? Így veszített egy hongkongi háziasszony 908 ezer dollárt

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!