Így veszített egy hongkongi háziasszony 908 ezer dollárt

-

A sértett akkor kezdett el gyanakodni a rendszerre, amikor egy évvel később sem tudta kivenni a vagyonát, sem kapcsolatba lépni a csalókkal.

Egy 46 éves hongkongi háziasszony 7,1 millió hongkongi dollár (908.000 dollár) veszteségről számolt be, miután egy csaló kripto befektetési platformba fektetett be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A South China Morning Post beszámolója szerint az ügyet ismerő emberek elárulták, hogy a nő csak egy évvel az eset után vette észre, hogy átverték, amikor a családjával megvitatta a befektetést.

A hongkongi háziasszonytól 908 ezer dollárt csaltak ki

Az egyik csaló 2022 júliusában az Instagram-on keresztül vette fel a kapcsolatot az áldozattal, és egy csalárd kereskedési platformra mutató linken keresztül kriptovalutákba való befektetésre buzdította.

Az állítólagos kereskedési platform ügyfélszolgálati képviselőjének kiadva magát egy másik csalóval együtt a gyanúsítottak rászedték a nőt, hogy 2022. augusztus 19. és 2023. március 4. között több mint 900.000 dollárt utaljon át 15 bankszámlára kripto befektetések céljából.

Ez alatt az idő alatt a nő nem kapott nyereséget a befektetéseiből.

Az ismeretlen források szerint a nő akkor kezdett el gyanakodni a rendszerre, amikor nem tudta kivenni a vagyonát, vagy kapcsolatba lépni a csalókkal, beleértve a hamis ügyfélszolgálati képviselőt is.

A háziasszony, miután rájött, hogy a kripto befektetés átverés, a hét elején feljelentést tett a helyi rendőrségen, a nyomozás folyamatban van.

A hongkongi nyugati körzet nyomozói felfedezték, hogy a csaló kriptokereskedési platform neve a Scameteren keresztül hasonló átverési bejelentésekhez kapcsolódik.

A platform lehetővé teszi a nyilvánosság számára, hogy ellenőrizze a gyanús vagy csalárd web/IP-címeket, e-maileket, platform felhasználóneveket, bankszámlákat és mobiltelefonszámokat.

Amikor megkérdezték tőle, hogy miért nem a Scameteren keresztül vizsgálta meg a kereskedési platformot, az áldozat azt mondta, hogy nem ismeri a keresőmotort.

A kripto átverések száma növekszik

Noha letartóztatásokra nem került sor, a rendőrség az esetet „megtévesztéssel történő vagyonszerzésnek” minősítette, ami akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A hongkongi rendőrség elárulta, hogy a kripto befektetési csalások száma megugrott a digitális eszközök növekvő elterjedése közepette a területen.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A tavalyi évben a kripto befektetési csalásokból származó pénzügyi veszteségek 42,6%-kal 3,26 milliárd HK dollárra ugrottak a 2022-es 926 millió HK dollárról.

A bejelentések száma is emelkedett, 2023-ban 5 105-re az egy évvel korábbi 1884-ről.

Olvastad már? Zajlik az élet a Dogecoin körül

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!