A Crypto Fear and Greed Index a fellegekbe emelkedett

-

A kriptopiac iránti hangulat a legkedvezőbb azóta, hogy körülbelül 16 hónappal ezelőtt a Bitcoin elérte történelmi csúcsát.

A Crypto Fear and Greed Index elérte az idei év legmagasabb indexértékét, és olyan szintet ért el, amilyenre a Bitcoin 2021 novemberi történelmi csúcsának elérése óta nem volt példa.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az index március 21-i frissítése 68-as pontszámot mutatott, ami határozottan a „Greed” területen helyezkedik el.

Az index március 21.-én mutatott 68-as pontszáma. Forrás: alternative.me

A Crypto Fear and Greed Index célja, hogy számszerűen bemutassa a Bitcoin és a kriptopénzpiac iránti aktuális „érzelmeket és hangulatokat”, a legmagasabb pontszám pedig 100 pont.

A Coingecko szerint az index utoljára 2021. november 16-án regisztrált 66 feletti pontszámot, mindössze néhány nappal azután, hogy a Bitcoin 2021. november 10-én 69.000 dollár feletti történelmi csúcsot ért el.

Az index összesített grafikonja, 2021. november 16-án jegyzett utoljára 60 feletti értéket. Forrás: alternative.me

Az elmúlt hét napban a Bitcoin a CoinGecko adatai szerint 27,8%-os emelkedést könyvelhetett el, és 2022 júniusa óta első alkalommal érte el a 28 000 dollárt.

zeta

Olvastad már? A Solana átlépte a 20 dolláros szintet, hogyan tovább?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!