Szabályozni fogják a kriptopénzeket Tajvanon

-

A tajvani Pénzügyi Felügyelőbizottság, az FSC elnöke megerősítette a híreket, amelyek szerint a szigetország szabályozni fogja a kriptopénzeket, és a bizottság hatáskörébe kerül majd a felügyelet.

Huang Tien-mu egy parlamenti meghallgatáson osztotta meg ezeket az információkat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A meghallgatást a jelenlegi globális banki stabilitás helyzetével kapcsolatban tartották.

A Bloomberg hasábjain már korábban is megjelent, hogy a pletykák szerint az FSC kezébe kerül a helyi kriptopipar szabályozása.

Wayne Huang, a XREX ügyvezetője szerint az iparág pozitívan fogadta a bejelentést, és bíznak abban, hogy a letisztult szabályozás elősegíti majd a növekedést.

A pletykák alapján viszont nem lesznek szabályozva az NFT-k, mivel ahogyan Huang Tien-mu fogalmazott, az NFT a kriptoiparon belül is egy kiforratlan, feltörekvő szektornak számít, és még korai lenne bárhogyan is szabályozni.

„Első lépésként azzal lenne érdemes kezdeni, hogy az iparági szolgáltatók összefognak, és közösen működnek együtt az FSC-vel, hogy megfelelő szabályrendszert lehessen kialakítani, és az iparág segítséget tudjon nyújtani a működő szabályok létrehozásában. Az NFT-k esetében a tokenek rengeteg dolgot képviselhetnek, a skála rendkívül széles, és árucikkek, kereskedelmi áruk és értékpapírok is megtalálhatók rajta. Valószínűleg több időre lesz szükség, hogy az FSC megfelelő módon szabályozni tudja az NFT-ket, hogy működő keretrendszert tudjon kialakítani.”

Tajvan esetében két pénzügyi szabályozó hatóság van, a Központi Bank és a Pénzügyi Felügyelőbizottság, az FSC.

A Központi Bank felel a monetáris politikáért és a pénzügyi tőzsdék szabályozásáért, míg az FSC hatáskörébe tartozik a banki szabályozás, az értékpapírok és a határidős piacok felügyelete, valamint a pénzmosás elleni intézkedések területe is.

A jelenlegi hivatalos hozzáállás az, hogy a hatóságok nem akarják útját állni a kísérletezésnek és az innovációnak, de biztosítani akarják a megfelelő fogyasztóvédelmet.

A helyi parlamentben felmerült az a nézet is, hogy az iparágat az FSC helyett inkább a Digitális Minisztérium, a MODA hatáskörébe kellene sorolni, egyes nézetek szerint viszont a Minisztérium még túl fiatal, nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal, hogy az FSC-hez hasonló módon tudják szabályozni a területüket.

Az FTX a tajvani szabályozókat is lépéskényszerbe hozta

Az eddigi gyakorlat alapján Tajvanon nem szabályozták túlságosan a kriptoipar működését, egyedül a pénzmosás elleni törvényeknek kellett megfelelni, azokat a követelményeket tartatták be.

Tavaly szeptemberben 24 kriptotőzsde kapott működési engedélyt az ország pénzmosás elleni törvényeinek megfelelően.

Az FTX tőzsde összeomlása viszont a tajvani politikusokat is rávette, hogy komolyabban is foglalkozzanak a területtel.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A tőzsde tajvani leányvállalata az egyik legnagyobb volt, a helyiek közül kerültek ki a tőzsde legnagyobb felhasználói.

Nem meglepő módon ez főleg az USD esetén biztosított kamatjövedelem miatt lehetett így, amely jelentősen magasabb volt, mint amennyit a helyi bankok ajánlottak a bankbetétekre.

A tervek alapján már júniusban érkezhet a kriptós szabályrendszer első változata, és az év során több módosítást is végre lehet majd hajtani a tervezeten.

zeta

Olvastad már? Belgiumban új szabályok a kriptohirdetésekre vonatkozóan

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!