Belgiumban új szabályok a kriptohirdetésekre vonatkozóan

-

A kriptohirdetéseknek Belgiumban mostantól be kell tartaniuk az ország pénzügyi szabályozó hatósága, a Pénzügyi Szolgáltatások és Piacok Hatósága (FSMA) által hétfőn bejelentett új törvényeket.

A Belgium Hivatalos Közlönye pénteki számában közzétett hatáskörben foglaltak szerint a digitális valutákat népszerűsítő valamennyi tömegmédia-kampányt tíz nappal a terjesztés előtt be kell nyújtani, ami lehetővé teszi az FSMA számára, hogy szükség esetén beavatkozzon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett a szabályozó hatóság figyelmeztette a befektetőket az ezen eszközökkel kapcsolatos potenciális kockázatokra, kiemelve a „jelentős kockázatát” a „vad árfolyam-ingadozások” és a „csalással és informatikai kockázatokkal szembeni sebezhetőség” miatt.

Az FSMA tanulmánya megállapította, hogy a virtuális valutákkal való kereskedés elsődleges motivációjaként a gyors pénzszerzés lehetőségére hivatkoztak, a kriptotél vagy az FTX kriptotőzsde összeomlása ellenére.

A befektetők félrevezető reklámoktól való védelme érdekében Belgium május 17.-én új szabályokat vezet be, amelyek értelmében a hirdetésekben fel kell tüntetni, hogy „a kriptóban az egyetlen garancia a kockázat”.

Ez más európai nemzetek, például Spanyolország és az Egyesült Királyság nyomdokaiba lép, amelyek már hasonló szabályozást vezettek be a tradicionális pénzügyekre vonatkozóan.

zeta

Olvastad már? Hogyan fogja a Bitcoin átlépni az 1 millió dollárt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!