A Crypto.com részlegesen kivonul az USA piacáról

-

A világszerte 80 millió felhasználóval rendelkező szingapúri kriptotőzsde a Crypto.com a hét végén bejelentette, hogy felszámolja az USA-ban működő intézményi üzletágát.

Az amerikai részleget június 21-én állítják majd le, és a hivatalos közlemény alapján erről minden partnert értesítettek már.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hivatalos értesülések alapján a lakossági üzletág a megszokott módon működik, és az ügyfelek továbbra is igénybe tudnak venni minden szolgáltatást.

A cég a leállást azzal indokolta, hogy a jelenlegi piaci környezetben az USA esetén egyszerűen túl kicsi igény mutatkozott a vállalat szolgáltatásaira, így lépéskényszerbe kerültek.

Egyes pletykák szerint a háttérben még az is szerepet játszhat, hogy a hatósági hozzáállás egyre barátságtalanabb a régióban.

A SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet nemrégiben indított eljárást két másik nagy kriptotőzsde, a Binance és a Coinbase ellen is.

A Crypto.com szóvivője megosztotta a hírügynökségek munkatársaival, hogy a döntés nem érinti a stadionjuk, a Los Angelesben található Crypto.com Arena névadási jogait, emellett azt is kiemelte, hogy a vállalati, intézményi ügyfelek számára is lehetséges, hogy a jövőben újraindítják a szolgáltatásaikat.

„A piaci ajánlataink és az általunk végzett munka minősége alapján teljesen bizonyosak vagyunk abban, hogy azokon a piacokon, ahol jelen vagyunk, továbbra is teljes mértékben szabályozott módon tesszük elérhetővé a szolgáltatásainkat.”

Alig egy nappal a bejelentés előtt látott napvilágot a hír, hogy a Crypto.com együttműködésbe kezdett a Coinroutes csapatával, hogy az intézményi partnerek számára megerősítsék a likviditáshoz való hozzáférést a digitális eszközök piacán.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Valamivel korábban pedig engedélyt szereztek a Szingapúri Pénzügyi Hatóságtól, arra, hogy pénzintézményként további szolgáltatásokkal bővíthessék a portfóliójukat.

Olvastad már? A Bitcoin törekvése az áttöréshez: Az LTC és az XRP szempontjából is katalizátor?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!