Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

-

Az Ethereum (ETH) és a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorhoz kapcsolódó eszközök bizonytalansági hullámát éli meg a piacon.

Bár az ETH dominanciája az okosszerződések terén megingathatatlan, a kriptopiaci ágon a likvidáció elérte a 11 millió dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Parsec Finance adatai szerint ez a likvidáció volt a legmagasabb, amit május 12.-óta regisztráltak.

A piaci szereplőknek azonban nagyobb óvatosságra lehet szükségük, mivel a DefiLlama adatai rávilágítottak a potenciális veszélyekre.

A DeFi: Óvatosan a lehetőségekkel

A cikk írásakor a multi-chain DeFi összesítője szerint a likvidálható eszközök összege 1,7 milliárd dollárt tett ki.

Ez a mérőszám a nyitott határidős vagy szerződéses pozíciókkal rendelkező DeFi eszközök összértékét írja le, amelyek a piac irányától függően veszteségeket szenvedhetnek el.

A DefiLlamas adatai alapján az elmúlt 24 órában a legtöbb likvidálás a MakerDAO [MKR] protokollon keresztül történt.

Ugyanakkor több nyitott, tétes Ether (stETH) és Wrapped Bitcoin (WBTC) pozíciót is fenyegetett az a veszély, hogy ugyanez a sors várhat rájuk.

Forrás: DefiLlama

Ez tehát arra késztetheti a piaci szereplőket, hogy alaposan mérjék fel az érzelmeikhez kapcsolódó kockázatokat.

Az elmúlt 24 órában nem volt rózsás a szélesebb kriptopiac számára. Az ETH értéke például 5,93%-kal csökkent.

A DeFi tokenek, mint az Arbitrum (ARB) és a Lido Finance (LDO) 12,49%-ot, illetve 18,16%-ot veszítettek.

A csökkenő árakkal a DefiLlama kimutatta, hogy további 20%-os összesített értékcsökkenés további 161 millió dollárt vonhat ki a piacról.

Bár a 20% soknak tűnhet, a sajtó időbeni piaci állapot nem vonja el a lehetőséget.

Ugyanis a piaci kapitalizáció szerint a top 50 kriptovaluta több mint fele kétszámjegyű csökkenést tapasztalt az elmúlt 24 órában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A TVL a lejtőn

Érdekes módon a Total Value Locked (TVL) sem mentesült a piac általánosan borús képétől. A szektor közel 200 láncából mindössze egy – azzkSync Era – regisztrált növekedést az elmúlt 24 órában.

Annak mutatójaként, hogy egy DeFi eszköz alul- vagy túlértékelt-e, a TVL a protokollban ideiglenesen letétbe helyezett tokenek értékét méri.

Az Ethereum, amelynek a legmagasabb TVL értéke 25,28 milliárd dollár, az okosszerződések betétjeinek 4,36%-át veszítette el az említett időszakban.

A csökkenés tehát azt jelenti, hogy a befektetők likviditást halmoztak fel és menekültek ki az ökoszisztémából. Tehát az Ethereum talán nem a legnagyobb kapacitással működik.

Az Ethereum blokklánc alatt a Lido Finance továbbra is vezeti a paktumot 12,65 milliárd dolláros TVL-ével.

Forrás: DefiLlama

Más projektek, köztük a MakerDAO, a Curve Finance (CRV) és az Aave (AAVE) lemaradtak.

Ovastad már? Hekkerek kezébe került több híresség Twitter-fiókja

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!