Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

-

Az Ethereum (ETH) és a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorhoz kapcsolódó eszközök bizonytalansági hullámát éli meg a piacon.

Bár az ETH dominanciája az okosszerződések terén megingathatatlan, a kriptopiaci ágon a likvidáció elérte a 11 millió dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Parsec Finance adatai szerint ez a likvidáció volt a legmagasabb, amit május 12.-óta regisztráltak.

A piaci szereplőknek azonban nagyobb óvatosságra lehet szükségük, mivel a DefiLlama adatai rávilágítottak a potenciális veszélyekre.

A DeFi: Óvatosan a lehetőségekkel

A cikk írásakor a multi-chain DeFi összesítője szerint a likvidálható eszközök összege 1,7 milliárd dollárt tett ki.

Ez a mérőszám a nyitott határidős vagy szerződéses pozíciókkal rendelkező DeFi eszközök összértékét írja le, amelyek a piac irányától függően veszteségeket szenvedhetnek el.

A DefiLlamas adatai alapján az elmúlt 24 órában a legtöbb likvidálás a MakerDAO [MKR] protokollon keresztül történt.

Ugyanakkor több nyitott, tétes Ether (stETH) és Wrapped Bitcoin (WBTC) pozíciót is fenyegetett az a veszély, hogy ugyanez a sors várhat rájuk.

Forrás: DefiLlama

Ez tehát arra késztetheti a piaci szereplőket, hogy alaposan mérjék fel az érzelmeikhez kapcsolódó kockázatokat.

Az elmúlt 24 órában nem volt rózsás a szélesebb kriptopiac számára. Az ETH értéke például 5,93%-kal csökkent.

A DeFi tokenek, mint az Arbitrum (ARB) és a Lido Finance (LDO) 12,49%-ot, illetve 18,16%-ot veszítettek.

A csökkenő árakkal a DefiLlama kimutatta, hogy további 20%-os összesített értékcsökkenés további 161 millió dollárt vonhat ki a piacról.

Bár a 20% soknak tűnhet, a sajtó időbeni piaci állapot nem vonja el a lehetőséget.

Ugyanis a piaci kapitalizáció szerint a top 50 kriptovaluta több mint fele kétszámjegyű csökkenést tapasztalt az elmúlt 24 órában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A TVL a lejtőn

Érdekes módon a Total Value Locked (TVL) sem mentesült a piac általánosan borús képétől. A szektor közel 200 láncából mindössze egy – azzkSync Era – regisztrált növekedést az elmúlt 24 órában.

Annak mutatójaként, hogy egy DeFi eszköz alul- vagy túlértékelt-e, a TVL a protokollban ideiglenesen letétbe helyezett tokenek értékét méri.

Az Ethereum, amelynek a legmagasabb TVL értéke 25,28 milliárd dollár, az okosszerződések betétjeinek 4,36%-át veszítette el az említett időszakban.

A csökkenés tehát azt jelenti, hogy a befektetők likviditást halmoztak fel és menekültek ki az ökoszisztémából. Tehát az Ethereum talán nem a legnagyobb kapacitással működik.

Az Ethereum blokklánc alatt a Lido Finance továbbra is vezeti a paktumot 12,65 milliárd dolláros TVL-ével.

Forrás: DefiLlama

Más projektek, köztük a MakerDAO, a Curve Finance (CRV) és az Aave (AAVE) lemaradtak.

Ovastad már? Hekkerek kezébe került több híresség Twitter-fiókja

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!