Hekkerek kezébe került több híresség Twitter-fiókja

-

Az elmúlt hetek során összesen nyolc alkalommal sikerült a hekkereknek híres emberek Twitter-fiókját megszerezni.

Ezután pedig különböző kriptós átveréseket kezdtek népszerűsíteni, amelyekkel összesen nagyjából 1 millió dollárhoz jutottak hozzá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eltérített fiókok között van a Pudgy Penguins NFT-projekt alapítója, az OpenAI technológiai vezetője, de még az ismert kriptokritikus közgazdász, Peter Schiff is.

A Twitteren közismert blokkláncos nyomozó, ZachBTC egy Twitter-szálban osztotta meg a követőkkel, hogy több tárcát is sikerült azonosítania, amelyek a meghekkelt fiókokkal végrehajtott csalásokhoz köthetők.

„A csalások nagy többségét a sim swap módszerrel hajtották végre, de arra is van néhány utalás, hogy egyes fiókokat a Twitter belső adminisztrációs felületének az eltérítésével tudtak megszerezni. Remélem, hogy a Twitter biztonsági csapata nagyon alaposan kivizsgálja ezeket az eseteket, mivel milliós károkról van szó. Mikor megszerezték a fiókokat, azonnal kiposztolták az adathalász tweeteket. Mivel pedig az ügyfélszolgálat nagyon lassan válaszolt, volt olyan tweet, amely órákig, napokig aktív és látható volt.”

Cole Villemain, a Pudgy Penguins alapítója mellett a dj Steve Aoki, és a Bitcoin Magazin szerkesztője, Pete Rizzo is az áldozatok között van.

Ami pedig talán a legnagyobb hírverést kapta, az az, hogy az ismert kriptokritikus és aranyrajongó Peter Schiff is elvesztette a fiókját, amely segítségével aztán szintén egy adathalász linket terjesztettek, amely a tokenizált arany és a defi népszerűsítésével próbálta kattintásra csábítani a követőket.

A felhasználók számára a két-faktoros azonosítás esetén jobb, ha inkább a biztonsági kulcsot használják, és nem az sms-alapú kódot.

Egy másik, szintén nagy port felvert esetben az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati vesztette el a fiókját, még június másodikán.

A kriptoközösségben szinte azonnal felhangzott a figyelmeztetés, mert Murati fiókjával egy ERC20 tokent kezdtek reklámozni, természetesen egy adathalász linkkel együtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bejegyzés nagyjából egy óráig volt aktív, több tízezren látták, és sokan meg is osztották, mielőtt törölve lett.

A hekkerek ráadásul korlátozták a válaszadók listáját, hogy a poszt alatt senki se tudja figyelmeztetni a felhasználókat.

A The Sandbox metaverzumának az ügyvezetője, Arthur Madrid május végén került a csalók célkeresztjébe. Hasonló módon szerezték meg a fiókját, és hasonló módon hirdettek meg egy hamis SAND token airdropot.

Az mindenesetre még nem ismert, hogy ebben az esetben is ugyanazok a hekkerek voltak-e a támadás mögött, mint a későbbi, júniusi alkalmakon.

Olvastad már? Az Ethereum vezeti az altcoin között az eladási hullámot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

admin

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!