Hekkerek kezébe került több híresség Twitter-fiókja

-

Az elmúlt hetek során összesen nyolc alkalommal sikerült a hekkereknek híres emberek Twitter-fiókját megszerezni.

Ezután pedig különböző kriptós átveréseket kezdtek népszerűsíteni, amelyekkel összesen nagyjából 1 millió dollárhoz jutottak hozzá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eltérített fiókok között van a Pudgy Penguins NFT-projekt alapítója, az OpenAI technológiai vezetője, de még az ismert kriptokritikus közgazdász, Peter Schiff is.

A Twitteren közismert blokkláncos nyomozó, ZachBTC egy Twitter-szálban osztotta meg a követőkkel, hogy több tárcát is sikerült azonosítania, amelyek a meghekkelt fiókokkal végrehajtott csalásokhoz köthetők.

„A csalások nagy többségét a sim swap módszerrel hajtották végre, de arra is van néhány utalás, hogy egyes fiókokat a Twitter belső adminisztrációs felületének az eltérítésével tudtak megszerezni. Remélem, hogy a Twitter biztonsági csapata nagyon alaposan kivizsgálja ezeket az eseteket, mivel milliós károkról van szó. Mikor megszerezték a fiókokat, azonnal kiposztolták az adathalász tweeteket. Mivel pedig az ügyfélszolgálat nagyon lassan válaszolt, volt olyan tweet, amely órákig, napokig aktív és látható volt.”

Cole Villemain, a Pudgy Penguins alapítója mellett a dj Steve Aoki, és a Bitcoin Magazin szerkesztője, Pete Rizzo is az áldozatok között van.

Ami pedig talán a legnagyobb hírverést kapta, az az, hogy az ismert kriptokritikus és aranyrajongó Peter Schiff is elvesztette a fiókját, amely segítségével aztán szintén egy adathalász linket terjesztettek, amely a tokenizált arany és a defi népszerűsítésével próbálta kattintásra csábítani a követőket.

A felhasználók számára a két-faktoros azonosítás esetén jobb, ha inkább a biztonsági kulcsot használják, és nem az sms-alapú kódot.

Egy másik, szintén nagy port felvert esetben az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati vesztette el a fiókját, még június másodikán.

A kriptoközösségben szinte azonnal felhangzott a figyelmeztetés, mert Murati fiókjával egy ERC20 tokent kezdtek reklámozni, természetesen egy adathalász linkkel együtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bejegyzés nagyjából egy óráig volt aktív, több tízezren látták, és sokan meg is osztották, mielőtt törölve lett.

A hekkerek ráadásul korlátozták a válaszadók listáját, hogy a poszt alatt senki se tudja figyelmeztetni a felhasználókat.

A The Sandbox metaverzumának az ügyvezetője, Arthur Madrid május végén került a csalók célkeresztjébe. Hasonló módon szerezték meg a fiókját, és hasonló módon hirdettek meg egy hamis SAND token airdropot.

Az mindenesetre még nem ismert, hogy ebben az esetben is ugyanazok a hekkerek voltak-e a támadás mögött, mint a későbbi, júniusi alkalmakon.

Olvastad már? Az Ethereum vezeti az altcoin között az eladási hullámot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!