Az Ethereum vezeti az altcoin között az eladási hullámot

-

A kriptopénz ökoszisztéma ma medvés, amit az ágazat összesített piaci kapitalizációjának 5,66%-os visszaesése jelez, amely a cikk írásakor 1,04 billió dollárra rúg.

A masszív és átfogó árzuhanással a CoinGlass adatai szerint az összes likvidáció meghaladta a 385,92 millió dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az adatok szerint az elmúlt 24 órában összesen 184 532 kereskedő likvidált, a legnagyobb egyedi likvidációt egy kereskedő végezte el 2,18 millió dollár értékben.

Szokatlan módon ez a likvidálás során mind a Bitcoin (BTC), mind az Ethereum (ETH) a legtöbbet likvidált tokenek között az élen végzett.

Az elmúlt 24 órában összesen 49,87 millió dollár értékű BTC-t likvidáltak, míg a likvidált Ethereum tokenek 45,96 millió dollárra rúgnak.

Míg a Bitcoin likvidálása a 24 órás időszakban meghaladta az Ethereumét, úgy tűnik, hogy a hullámok megfordultak, és az írás előtti órákban már az utóbbi állt az élen.

Összességében több long kereskedőt likvidáltak, az összeg 343,1 millió dollárt tett ki, a short likvidálások mindössze 42,79 millió dollárt tettek ki a teljes összegből.

Likvidálási kiváltó okok

Az összes likvidálásban rögzített több mint 385 millió dolláros összeg a legnagyobbnak bélyegezhető, amit az ágazat az elmúlt hetekben regisztrált.

A mostani likvidációs számadat elmarad az áprilisban regisztrált 400 millió dollártól, amit akkor az ágazatban az év legbizarrabb napjaként jellemeztek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A mostani likvidáció kiváltó oka még inkább az, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) befektetési szerződésnek vagy értékpapírnak minősítette az olyan top altcoinokat, mint a Cardano (ADA), a Solana (SOL) és a Polygon (MATIC).

A megjelöléssel a Robinhood brókercég elárulta, hogy a hónap végéig kivezeti a tokeneket a listáról, ami az instabilitás és az általános bizonytalanság jele az érintett kriptovaluták számára.


Olvastad már? Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!