Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

-

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok fellépnek a nagy kriptoipari cégek, például a Binance vagy a Coinbase ellen.

A köreikben elterjedt nézet az, hogy a bitcoin kivételével minden kriptopénz értékpapírnak tekinthető, és csak idő kérdése, hogy a Tőzsdefelügyelet, a SEC lecsapjon rá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Mindenki tudja, kikről van szó, akiknek lézerszeme van a profilképeken, a maximalisták. Ők nem egy eszközt látnak a bitcoinban, hanem egyfajta életmódot, hiedelemrendszert. Mintha egy szekta lenne. Az ilyenek nagy többsége ráadásul nem régóta van a területen, újoncnak számít, akiket elcsábított a könnyű gazdagság ígérete.”

Carter szerint az ilyen embereknek kell valami indok, hogy morálisan a kriptoipari elit fölé képzelhessék magukat.

Az ilyen emberek viszont a közösségi médiában többször meg is jegyezték, hogy a maximalisták nem jelentenek túl jó üzletet, és így nem számítanak célköznségnek a vállalkozások számára.

Carter viszont több alkalommal is reklámozta ezeket a vállalatokat, köztük olyanokat, amelyek később bedőltek, így Carter számára fontos megbízók lehetnek ezek a cégek.

Nem csoda, hogy Carter kritikái nem arattak osztatlan sikert.

Számosan rávilágítottak a tényre, hogy a kriptopénzek túlnyomó többsége veszteséget hoz a tulajdonosaiknak, dacára a reklámoknak, és szinte mindenki jobban járna anyagilag, ha egyszerűen csak bitcoint venne, és azt halmozná, gyűjtögetné.


Mások viszont azt is felvetették, hogy a centralizált kriptotőzsdék használata még a jelenlegi bankrendszernél is rosszabb megoldás, és el kellene kerülni, amennyire csak lehetséges.

Sokak szerint a nagy tőzsdéknek, mint a Binance és a Coinbase eleve be kellene dőlni, mivel túl sok ember bitcoinját kezelik, túl sok felhasználó számára működnek harmadik félként.

Carter szerint viszont a maximalisták valójában nem érdekeltek az építésben, a cégek alapításában, és inkább úgy viselkednek, mintha egy szekta tagjai lennének.

A tagok pedig szinte minden létrehoztak, amely egy szektához, egy valláshoz kell, saját eredetmítosszal, rituálékkal, és hasonlókkal.

Az alapvető probléma pedig az a maximalisták szerint, hogy a tőzsdék nem csak a bitcoint listázzák, hanem más kriptopénzeket is, ezek viszont csalásnak, átverésnek számítanak szerintük.

Mindez annak ellenére, hogy Carter szerint a tőzsdék többet tettek a világszintű bitcoin-elfogadottság ügyéért, mint bármely más vállalakozás.

Elismerve, hogy a Coinbase és a Binance esetében is vannak megkérdőjelezhető tényezők és döntések, a két cég nem egyforma, és szabályozási szempontból is nagyok a különbséges közöttük.

A közös pont viszont az, hogy mindkettő egy kapcsolódási pontot jelent az emberek számára, hogy beléphessenek a kriptoipar területére, és így növelik a bitcoin elterjedését, elfogadottságát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Carter kritikája nem számít újdonságnak, évek óta terjednek a nézetek, amely szerint a bitcoin területe túlságosan is pártokra bomlott.

Ennek a legfőbb oka az lehet, hogy a különböző altcoinok, vagy éppen a skálázódási megoldások nem tetszenek mindenkinek egyformán.

A nemrégiben indult BRC20 tokenek, valamint az Ordinals NFT-k esetében is sok vitát generált az, hogy vannak, akik szerint a Bitcoin hálózatán kizárólag pénzügyi tranzakcióknak kellene léteznie, nem pedig efféle játékszereknek.

Olvastad már? Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!