Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

-

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok fellépnek a nagy kriptoipari cégek, például a Binance vagy a Coinbase ellen.

A köreikben elterjedt nézet az, hogy a bitcoin kivételével minden kriptopénz értékpapírnak tekinthető, és csak idő kérdése, hogy a Tőzsdefelügyelet, a SEC lecsapjon rá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Mindenki tudja, kikről van szó, akiknek lézerszeme van a profilképeken, a maximalisták. Ők nem egy eszközt látnak a bitcoinban, hanem egyfajta életmódot, hiedelemrendszert. Mintha egy szekta lenne. Az ilyenek nagy többsége ráadásul nem régóta van a területen, újoncnak számít, akiket elcsábított a könnyű gazdagság ígérete.”

Carter szerint az ilyen embereknek kell valami indok, hogy morálisan a kriptoipari elit fölé képzelhessék magukat.

Az ilyen emberek viszont a közösségi médiában többször meg is jegyezték, hogy a maximalisták nem jelentenek túl jó üzletet, és így nem számítanak célköznségnek a vállalkozások számára.

Carter viszont több alkalommal is reklámozta ezeket a vállalatokat, köztük olyanokat, amelyek később bedőltek, így Carter számára fontos megbízók lehetnek ezek a cégek.

Nem csoda, hogy Carter kritikái nem arattak osztatlan sikert.

Számosan rávilágítottak a tényre, hogy a kriptopénzek túlnyomó többsége veszteséget hoz a tulajdonosaiknak, dacára a reklámoknak, és szinte mindenki jobban járna anyagilag, ha egyszerűen csak bitcoint venne, és azt halmozná, gyűjtögetné.


Mások viszont azt is felvetették, hogy a centralizált kriptotőzsdék használata még a jelenlegi bankrendszernél is rosszabb megoldás, és el kellene kerülni, amennyire csak lehetséges.

Sokak szerint a nagy tőzsdéknek, mint a Binance és a Coinbase eleve be kellene dőlni, mivel túl sok ember bitcoinját kezelik, túl sok felhasználó számára működnek harmadik félként.

Carter szerint viszont a maximalisták valójában nem érdekeltek az építésben, a cégek alapításában, és inkább úgy viselkednek, mintha egy szekta tagjai lennének.

A tagok pedig szinte minden létrehoztak, amely egy szektához, egy valláshoz kell, saját eredetmítosszal, rituálékkal, és hasonlókkal.

Az alapvető probléma pedig az a maximalisták szerint, hogy a tőzsdék nem csak a bitcoint listázzák, hanem más kriptopénzeket is, ezek viszont csalásnak, átverésnek számítanak szerintük.

Mindez annak ellenére, hogy Carter szerint a tőzsdék többet tettek a világszintű bitcoin-elfogadottság ügyéért, mint bármely más vállalakozás.

Elismerve, hogy a Coinbase és a Binance esetében is vannak megkérdőjelezhető tényezők és döntések, a két cég nem egyforma, és szabályozási szempontból is nagyok a különbséges közöttük.

A közös pont viszont az, hogy mindkettő egy kapcsolódási pontot jelent az emberek számára, hogy beléphessenek a kriptoipar területére, és így növelik a bitcoin elterjedését, elfogadottságát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Carter kritikája nem számít újdonságnak, évek óta terjednek a nézetek, amely szerint a bitcoin területe túlságosan is pártokra bomlott.

Ennek a legfőbb oka az lehet, hogy a különböző altcoinok, vagy éppen a skálázódási megoldások nem tetszenek mindenkinek egyformán.

A nemrégiben indult BRC20 tokenek, valamint az Ordinals NFT-k esetében is sok vitát generált az, hogy vannak, akik szerint a Bitcoin hálózatán kizárólag pénzügyi tranzakcióknak kellene léteznie, nem pedig efféle játékszereknek.

Olvastad már? Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!