A Bitcoin törekvése az áttöréshez: Az LTC és az XRP szempontjából is katalizátor?

-

A Bitcoinnak át kell törnie a 26.800 dolláros szintet ahhoz, hogy folytatni tudja a közelmúltbeli emelkedését – tweetelte Michaël van de Poppe június 9-én.

Poppe szerint, ha az élenjáró kriptopénz az említett árfolyamot 27.500 dollárra tornázza fel, akkor más kapcsolódó eszközök, mint a Litecoin (LTC) és a Ripple (XRP) is kitörhetnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ha a Bitcoin átlépi az ellenállást…

Az MN Trading vezérigazgatója által megosztott grafikon alapján a BTC június 9-én a 27.446 dollárnál szembesült egy döntő ellenállással.

De sajnos elvesztette a 26.000 dollárt, és a cikkírás idején 25.698 dolláron cserélt gazdát.

A BTC, az XPR és az LTC is 6,48%-ot, illetve 12,76%-ot veszített értékéből az elmúlt 24 órában.

Bár a csökkenés széles körben érvényesült a piacon, mindhárom kriptovaluta erősséget mutatott azon időszak körül, amikor a SEC a világ két legnagyobb tőzsdéje számára megjelent.

Az LTC 100 dolláros árfolyamának eléréséről vagy az XRP 0,6 dollárra való száguldásáról szóló beszélgetések azonban az árfolyam-akció miatt mostanra lecsillapodtak.

Az utóbbi időben az XRP a SEC-vel folytatott ügy győzelmének nagy várakozása miatt rallynak volt kitéve.

A Litecoin esetében a közelgő, augusztusra tervezett felezés volt a hajtóerő. De az emelkedés elfojtásával hogyan alakult a kriptovaluták helyzete?

Ugyanazon az úton haladnak?

A Santiment szerint a Bitcoin volumene a cikkírás idején 16.78 milliárdra nőtt, ami arra utal, hogy jelentősen megnőtt a tranzakciók száma.

Forrás: Santiment

Az XRP volumene szintén 2.17 milliárdra nőtt, míg az LTC 966.27 millióra ugrott.

Mivel a volumen indikátorként szolgál a bikás vagy medvés árfolyamok meghatározására, így a BTC valóban hatással lehet az LTC és az XRP pályájára.

Hasonlóképpen, az összes eszköz koncentrált hangulatértéke hasonló mintát követett.

A kontextus kedvéért a koncentrált hangulatérték figyelembe veszi az egyedi társadalmi volument az eszköz körüli szélesebb körű megítélés tekintetében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Május utolsó hete és június 2. között az LTC koncentrált hangulatérték az égbe szökött. Körülbelül ugyanebben az időszakban ugyanez a mérőszám, de az XRP szempontjából szintén emelkedett.

A BTC koncentrált hangulatértéke, a másik kettőhöz hasonlóan, szintén emelkedett.

Forrás: Santiment

A cikkírás idején a BTC, az LTC és az XRP metrikája a negatív tartományba esett.

Ez azt jelenti, hogy az ezen kriptovalutákkal szembeni szélesebb körű megítélés rövid távon nem igazodott az árfolyam emelkedéséhez.

Olvastad már? Az Ethereum vezeti az altcoin között az eladási hullámot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!