A Bitcoin hosszú távú kilátásai

-

A Bitcoin (BTC) volatilitása az elmúlt hónapokban sokakat szkeptikussá tett a kriptoközösségben a bitcoinnal szemben.

A BTC fejlődését hosszú távon vizsgálva azonban sok elemző pozitív jövőt lát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pohár félig tele

Maartun, a CryptoQuant elemzője szerint a Bitcoin csökkenő tőzsdei tartalékai pozitív jelzést mutatnak.

Ahogy egyre több ember és intézmény szerzi meg és tartja a bitcoint, úgy csökken a tőzsdéken rendelkezésre álló kínálat, ami növeli a korlátozottságát.

Amikor a tulajdonosok kivonják coinjaikat a tőzsdékről és személyes tárcákban tárolják, az a Bitcoin jövőjébe vetett bizalmat mutatja, és csökkenti az eladási nyomást.

Emellett a hosszú távú tulajdonosok által tartott Bitcoinok aránya hasonló volt a korábbi ciklusokhoz.

A hosszú távú birtokosok által tartott Bitcoin százalékos arányának hasonlósága a korábbi ciklusokban a coin stabilitására utal.

Így a befektetők jelentős része hosszú távú perspektívát követett és megtartotta eszközeit.

Ezek a hosszú távú birtokosok kisebb valószínűséggel vettek részt rövid távú kereskedésben vagy pánikszerű eladásokban, ami hozzájárult a kriptovaluta árfolyamának általános stabilitásához.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A bányászok tartják a Bitcoint?

A Bitcoin hashrátája a cikk megjelenésekor minden idők legmagasabb szintjén állt.

A magas hashrate a hálózat biztonságát és a bányászatra és a tranzakciók érvényesítésére fordított számítási teljesítményt jelzi.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a magas hashrate negatív következménye a bányászattal kapcsolatos megnövekedett energiafogyasztás.

Forrás: Blockchain.com

A csökkenő bányászbevételek növelhetik a bányászokra nehezedő eladási nyomást, ami végül hatással lehet a BTC általános árára.

A cikkírás idején a BTC a CoinMarketCap adatai szerint 25.770,87 dolláron kereskedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereskedők egyre optimistábbak voltak a Bitcoin jövőjét illetően, amit a BTC eladási és vételi aránya is jelzett, amely 0,46 volt.

Az 1 alatti arány nagyobb keresletre utal a vételi opciók iránt, amelyeket a kereskedők gyakran használnak arra, hogy egy eszköz felfelé irányuló mozgására spekuláljanak.

Forrás: TheBlock

Olvastad már? Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

Kiemelt kép: Be Ba képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!