A Bitcoin hosszú távú kilátásai

-

A Bitcoin (BTC) volatilitása az elmúlt hónapokban sokakat szkeptikussá tett a kriptoközösségben a bitcoinnal szemben.

A BTC fejlődését hosszú távon vizsgálva azonban sok elemző pozitív jövőt lát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pohár félig tele

Maartun, a CryptoQuant elemzője szerint a Bitcoin csökkenő tőzsdei tartalékai pozitív jelzést mutatnak.

Ahogy egyre több ember és intézmény szerzi meg és tartja a bitcoint, úgy csökken a tőzsdéken rendelkezésre álló kínálat, ami növeli a korlátozottságát.

Amikor a tulajdonosok kivonják coinjaikat a tőzsdékről és személyes tárcákban tárolják, az a Bitcoin jövőjébe vetett bizalmat mutatja, és csökkenti az eladási nyomást.

Emellett a hosszú távú tulajdonosok által tartott Bitcoinok aránya hasonló volt a korábbi ciklusokhoz.

A hosszú távú birtokosok által tartott Bitcoin százalékos arányának hasonlósága a korábbi ciklusokban a coin stabilitására utal.

Így a befektetők jelentős része hosszú távú perspektívát követett és megtartotta eszközeit.

Ezek a hosszú távú birtokosok kisebb valószínűséggel vettek részt rövid távú kereskedésben vagy pánikszerű eladásokban, ami hozzájárult a kriptovaluta árfolyamának általános stabilitásához.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A bányászok tartják a Bitcoint?

A Bitcoin hashrátája a cikk megjelenésekor minden idők legmagasabb szintjén állt.

A magas hashrate a hálózat biztonságát és a bányászatra és a tranzakciók érvényesítésére fordított számítási teljesítményt jelzi.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a magas hashrate negatív következménye a bányászattal kapcsolatos megnövekedett energiafogyasztás.

Forrás: Blockchain.com

A csökkenő bányászbevételek növelhetik a bányászokra nehezedő eladási nyomást, ami végül hatással lehet a BTC általános árára.

A cikkírás idején a BTC a CoinMarketCap adatai szerint 25.770,87 dolláron kereskedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereskedők egyre optimistábbak voltak a Bitcoin jövőjét illetően, amit a BTC eladási és vételi aránya is jelzett, amely 0,46 volt.

Az 1 alatti arány nagyobb keresletre utal a vételi opciók iránt, amelyeket a kereskedők gyakran használnak arra, hogy egy eszköz felfelé irányuló mozgására spekuláljanak.

Forrás: TheBlock

Olvastad már? Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

Kiemelt kép: Be Ba képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!