A Binance 392 millió dolláros nettó kivonást tett közzé

-

A Binance tőzsde az elmúlt 24 órában mintegy 392 millió dolláros nettó kivonást tapasztalt a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) tweetjei szerint.

Ezek az adatok betekintést nyújtanak a tőzsde pénzügyi forgalmába a változékony piaci viszonyok közepette, miután az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a Binance és a Coinbase ellen indított perrel sokkoló hatás alá helyezte a kriptopénz-ipart a hét elején.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CZ gyorsan különbséget tett a kivonások és a kezelt vagyon (AUM) változásai között, elmagyarázva, hogy a külső elemzők gyakran összemossák a kettőt, ami félrevezető képet festhet a vállalat pénzügyi állapotáról.

A jelentős árfolyam-ingadozással járó napokon az arbitrázs kereskedők gyakran jelentős összegeket mozgatnak a tőzsdék között, ami szokatlanul magas kivonásokhoz vezet.

Ezek a kivonások nem feltétlenül a tőzsdébe vetett bizalom elvesztését jelzik, hanem inkább annak következményei, hogy a kereskedők igyekeznek kihasználni a platformok közötti árkülönbségeket.

A vezérigazgató igyekezett kontextusba helyezni a jelenlegi kivonulást is, rámutatva arra, hogy a Binance tavaly novemberben egyetlen nap alatt 7 milliárd dollár nettó kivonást dolgozott fel.

Ezek a pontosítások a Glassnode június 6-i jelentését követték, amely kiemelte, hogy a Binance 10.500 Bitcoin (BTC) nettó kivonását tapasztalta, miután a SEC 13 polgári jogi vádat emelt a vállalat ellen.

Ennek ellenére a Glassnode megjegyzi, hogy a jelenlegi érték lényegesen kisebb, mint a 40.300 BTC-s nettó kivonás csúcsértéke.

Ráadásul ennek a kivonásnak az 51%-át az 1 millió és 10 millió dollár közötti kivonások tették ki, ami azt mutatja, hogy a nagyobb tranzakciók nagyban befolyásolták ezt a mozgást.

A közelmúltbeli kivonások ellenére a Binance tőzsdei címeken tartott Bitcoin-egyenleg továbbra is jelentős.

A Glassnode rámutat, hogy az egyenleg jelenleg 694.000 BTC, ami mindössze 10.500 BTC-vel marad el a 704.500 BTC-s rekordtól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez arra utal, hogy a Binance a közelmúltbeli fejlemények ellenére továbbra is jelentős mennyiségű Bitcoint tart.

A Nansen adatszolgáltató cég június 6-án szintén jelentős, 780 millió dolláros kivonásról számolt be a Binance-ről, ami a szabályozási híreket követő megnövekedett piaci aktivitásra utal.

Olvastad már? Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!