A Binance 392 millió dolláros nettó kivonást tett közzé

-

A Binance tőzsde az elmúlt 24 órában mintegy 392 millió dolláros nettó kivonást tapasztalt a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) tweetjei szerint.

Ezek az adatok betekintést nyújtanak a tőzsde pénzügyi forgalmába a változékony piaci viszonyok közepette, miután az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a Binance és a Coinbase ellen indított perrel sokkoló hatás alá helyezte a kriptopénz-ipart a hét elején.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CZ gyorsan különbséget tett a kivonások és a kezelt vagyon (AUM) változásai között, elmagyarázva, hogy a külső elemzők gyakran összemossák a kettőt, ami félrevezető képet festhet a vállalat pénzügyi állapotáról.

A jelentős árfolyam-ingadozással járó napokon az arbitrázs kereskedők gyakran jelentős összegeket mozgatnak a tőzsdék között, ami szokatlanul magas kivonásokhoz vezet.

Ezek a kivonások nem feltétlenül a tőzsdébe vetett bizalom elvesztését jelzik, hanem inkább annak következményei, hogy a kereskedők igyekeznek kihasználni a platformok közötti árkülönbségeket.

A vezérigazgató igyekezett kontextusba helyezni a jelenlegi kivonulást is, rámutatva arra, hogy a Binance tavaly novemberben egyetlen nap alatt 7 milliárd dollár nettó kivonást dolgozott fel.

Ezek a pontosítások a Glassnode június 6-i jelentését követték, amely kiemelte, hogy a Binance 10.500 Bitcoin (BTC) nettó kivonását tapasztalta, miután a SEC 13 polgári jogi vádat emelt a vállalat ellen.

Ennek ellenére a Glassnode megjegyzi, hogy a jelenlegi érték lényegesen kisebb, mint a 40.300 BTC-s nettó kivonás csúcsértéke.

Ráadásul ennek a kivonásnak az 51%-át az 1 millió és 10 millió dollár közötti kivonások tették ki, ami azt mutatja, hogy a nagyobb tranzakciók nagyban befolyásolták ezt a mozgást.

A közelmúltbeli kivonások ellenére a Binance tőzsdei címeken tartott Bitcoin-egyenleg továbbra is jelentős.

A Glassnode rámutat, hogy az egyenleg jelenleg 694.000 BTC, ami mindössze 10.500 BTC-vel marad el a 704.500 BTC-s rekordtól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez arra utal, hogy a Binance a közelmúltbeli fejlemények ellenére továbbra is jelentős mennyiségű Bitcoint tart.

A Nansen adatszolgáltató cég június 6-án szintén jelentős, 780 millió dolláros kivonásról számolt be a Binance-ről, ami a szabályozási híreket követő megnövekedett piaci aktivitásra utal.

Olvastad már? Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!