A CFTC elnöke találkozott Sam Bankman-Frieddel az FTX összeomlása előtt

-

A Commodity Futures Trading Commission (CFTC) elnöke elárulta, hogy ő és csapata 10 alkalommal találkozott Sam Bankman-Frieddel és más FTX-vezetőkkel, mielőtt a kriptotőzsde csődöt jelentett.

A szabályozó úgy látja, hogy az FTX összeomlása „klasszikus, likviditási szűkösségen alapuló futás” volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CFTC találkozói az FTX-szel és Sam Bankman-Frieddel

Az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) elnöke, Rostin Behnam csütörtökön a szenátus mezőgazdasági, táplálkozási és erdészeti bizottsága előtt osztotta meg részleteket a hivatalának az összeomlott FTX kriptotőzsde vezetőivel folytatott találkozóiról.

Behnam elmondta a szenátoroknak, hogy ő és a CFTC több magas rangú tisztviselője az elmúlt 14 hónapban tíz alkalommal találkozott az FTX korábbi vezérigazgatójával, Sam Bankman-Frieddel (SBF).

A találkozók középpontjában az FTX azon kérelme állt, hogy módosítsák a LedgerX engedélyét, egy CFTC által szabályozott szervezetét, amelyet az FTX tavaly vásárolt meg.

Az FTX és mintegy 130 kapcsolt vállalata november 11-én csődöt jelentett, Bankman-Fried pedig lemondott vezérigazgatói tisztségéről.

A Ledgerx nem került ki a csődbejelentésből.

A CFTC elnöke elmondta:

A csapatom és én találkoztunk Bankman-Fried úrral és csapatával. Az elmúlt 14 hónapban 10 alkalommal találkoztunk a CFTC irodájában az ő kérésükre – mindannyiszor ezzel az elszámolóházi kérelemmel kapcsolatban.

Kilenc találkozó Washingtonban volt, egy pedig egy floridai konferencián – jegyezte meg a CFTC elnöke.

Tisztázta továbbá, hogy telefonhívások, szöveges üzenetek és e-mailek is voltak a CFTC tisztviselői és az FTX között a kriptotőzsde „kitartó törekvésével kapcsolatban, hogy ezt a kérelmet jóváhagyják”.

A CFTC vezetője hangsúlyozta:

„A kérelemhez való hozzáállásom a problémák és az erős érzelmek miatt az volt, hogy átláthatónak és nyíltnak kellett lennie vele és az FTX-szel … így számos e-mail és üzenet érkezett oda-vissza a kérelemmel és a kérelem státuszával kapcsolatban”.

Bár Behnam nem emlékezett arra, hogy Bankman-Fried vagy más FTX-vezetők hányszor találkoztak a CFTC munkatársaival, azt mondta, hogy „elég sokat voltak az épületben”, hogy megvitassák az elszámolóházi kérelem részleteit.

A CFTC elnöke hozzátette:

„Nagyon-nagyon erősek voltak az érzések ezzel a kérelemmel kapcsolatban. És úgy éreztem, hogy az FTX-szel és Bankman-Fried úrral közvetlenül találkozó ügynökségi elnökként részt kell vennem a munkában”.

Az FTX összeomlásával kapcsolatban Behnam így nyilatkozott:

„Ez egy klasszikus likviditási válságnak tűnik.”

Végezetül elmondta: „Úgy tűnik, hogy ez egy klasszikus likviditási válságon alapuló futás. Amikor az FTX csődöt jelentett, a CFTC még mindig vizsgálta a kérelmét, és Behnam szerint még nem született döntés.”

Bankman-Fried az FTX csődbejelentése előtt többször is találkozott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) tisztviselőivel.


Olvastad már? Amerikai szenátor: a Bitcoin egy árucikk, nem vitás

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!