A Fiat saját virtuális autószalont nyit

-

A Stellantis égisze alá tartozó Fiat autómárka elindítja a saját metaverzumát, egyelőre egy virtuális autószalonnal.

Ennek segítségével a legújabb modelljük, az 500 La Prima kívül-belül megnyílik a potenciális vásárlók előtt, a virtuális szimulációknak köszönhetően.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A platformon 360 fokban körbejárhatjuk az autót, meg lehet tekinteni a specifikációkat, és meg lehet ismerni minden egye funkciót, amelyet a gyártó felvonultat ebben az új modellben.

Emellett olyan lehetőségek is vannak, hogy az autó extráit, külső megjelenési változatait a saját ízlése szerint válogassa össze az ember a felkínált listából.

Mikor pedig összeállt az álomautó, egy virtuális versenypályán ki is lehet próbálni.

A Stellantis vezetője, Olivier Francoins szerint ez az újfajta fogyasztói élmény rendkívül fontos a márka szempontjából.

„Az autóiparban a Fiat virtuális szalonja az első a maga nemében. Az élmény szinte varázslatos, egy izgalmas utazás az emberi világból a Fiat univerzumába. Egyszerű és felhasználóbarát, bárki számára hozzáférhető, és megmutatja, hogy a technológia könnyű is lehet.”

A rendszer kialakításához a cég a Touchcast platformját használta, amely a Microsoft Cloud szolgáltatásán alapul, ezzel tudják biztosítani a metaverzumos funkciókat, amelyekhez így headset sem szükséges.

A Stellantis ráadásul nem az egyedüli vállalat, amely érdeklődik az efféle technológiák iránt.

Sok autógyártó keresi a lehetőséget, hogy hogyan lehet túlszárnyalni az autószalonokban nyújtott vásárlói élményt a technológia megfelelő használatával.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Fiat viszont ennél is messzebb megy, és minden érdeklődő mellé biztosíthat egy kísérőt, egy valódi embert, aki válaszolhat a felmerülő kérdésekre, és megoszthatja az információkat az adott autómodellről, a specifikációkról, vagy éppen a vásárlás menetéről.

Ennek egy hátulütője is van, emiatt hiába a metaverzumos szalon, ez nem lesz a nap 24 órájában elérhető, hiszen a kísérők is igazi emberek, munkaidőben alkalmazva.

A márka tervei között szerepel, hogy további modelleket tesz elérhetővé ezzel a megoldással, még az idén.

2023 első felére pedig már még több autójukat szeretnék bevinni a virtuális valóságba.

A Stellantis azt mindenesetre nem fejtette ki, hogy a többi autómárkájuk esetén is tervezik-e ezt a fajta szolgáltatást.

Más autógyárak kezdeményezései között olyanokat kell megemlíteni, mint a Renault saját „ipari metaverzuma”, amely elsősorban a termelés optimalizálását tűzte ki célul, és, hogy így 330 millió dollárt tudjon megtakarítani 2025-ig.

Idén szeptemberben a Ford 19 kérvényt adott be a védjegy-oltalmi hivatalba, hogy védelmet kapjon a saját márkája metaverzumos változatára, és az arra felépített különböző applikációkra, szolgáltatásokra.


Olvastad már? A CFTC elnöke találkozott Sam Bankman-Frieddel az FTX összeomlása előtt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!