A tőzsdék a bitcoint használják szívesebben házon belül

-

A Glassnode egyik friss jelentéséből kiderül, hogy a tőzsdék a saját tranzakciókhoz szinte sosem használják az Ethereumot,inkább a Bitcoint elsősorban.

Egy kriptotőzsde esetében a bevétel számos forrásból érkezhet, a kereskedési vagy a fiat váltási jutalékból, és egyéb díjakból is, de a legnagyobb részt a különböző tranzakciós díjak jelentik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Sok különböző tranzakció van, és így sok különböző típusú díjjal kell számolni a felhasználóknak.

Ha pedig ezeknek a díjaknak a jellegzetességeit megvizsgáljuk, hamar kiderül, hogy a tőzsdék a saját belső tranzakcióikhoz a bitcoint használják a legtöbbször, az Ethereumra pedig szinte soha sem esik a választás.

A különböző díjak alakulása, és az ebben felismerhető trendek érdeklődésre számot tartható képet mutatnak, amelyekből látható, hogy az egyes tőzsdék mekkora bevételhez jutottak a különböző jutalékokból. 2017 végén, az előző ciklus 20000 dolláros rekordárfolyama esetén a díjak mértékében is egy meredek felugrást tapasztalhatunk.

Egy ilyen felugrás 2021 áprilisában is feltűnt, ahogy a BTC árfolyama megközelítette a 65 ezer dollárt, de ez jelentősen kisebb tüskeként jelenik meg, mint a 2017-es.

A 2021 novemberi csúcs, a 69 ezer dolláros árfolyam elérése furcsa módon szinte semmilyen kiugrás sem tapasztalható.

Ez arra utal, hogy az áprilisi csúcshoz hasonlítva ekkor lényegesen kisebb tőzsdei aktivitás mellett lett új rekord.

2021 áprilisa óta a Bitcoin hálózati díjai jelentős mértékben csökkentek, és ez azóta is így van.

A tőzsdei jutalékok

Egy beszédes mérőszám az úgynevezett Exchange Fee Dominance, amely a nevéből is kikövetkeztethető módon azt mutatja meg nekünk, hogy a tranzakciós díjakon belül mekkora arányt képviselnek a láncon végzett közvetlen utalások díjai.

Ezek az utalások ráadásul több típusba sorolhatók. Lehetnek letét-befizetési díjak, ekkor a tőzsde címe, mint fogadó szerepel.

Lehetnek kiutalási díjak, ahol a tőzsde címe a küldő fél. A házon belüli utalások esetén a küldő és a fogadó cím is a tőzsdéhez tartozik, vagy lehet tőzsdék közötti is, amikor a két cím két különböző tőzsdé.

A jelen állás szerint a tőzsdék bitcoinból származó bevételének a 36%-a kifejezetten a tranzakciós díjakból jön.

Ebből pedig a legnagyobb részt, 21%-ot a befizetési díjak teszik ki.

Az Ethereum esetén ugyanez a mérőszám teljesen más képet fest. A tőzsdék bevételeiből az ETH esetén mindössze 5% érkezik a tranzakciós díjakból, és ez is főleg kiutalási díjakat jelent.

A tranzakciók közül a legnagyobb részt a kiutalások képviselik, ez pedig már 2017 júliusa óta így van.

Mivel szinte nem mérhető a házon belüli utalásokért fizetett díj, arra lehet következtetni, hogy a tőzsdék a saját utalásaikhoz szinte sosem választják az Ethereumot.

Olvastad már? A Fiat saját virtuális autószalont nyit

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!