Amerikai szenátor: a Bitcoin egy árucikk, nem vitás

-

John Boozman amerikai szenátor szerint a bitcoin, bár kriptovaluta, a szövetségi bíróságok és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke szemében árucikknek számít.

Hangsúlyozta, hogy azokat a tőzsdéket, ahol árucikkekkel, köztük a bitcoinnal is kereskednek, szabályozni kell, és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a megfelelő szabályozóhatóság a kripto spot piac számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin árucikk

John Boozman amerikai szenátor (R-AR), az amerikai szenátus mezőgazdasági, táplálkozási és erdészeti bizottságának rangidős tagja csütörtökön a bitcoin és a kriptó szabályozásáról beszélt a „Miért kell a kongresszusnak cselekednie: Az FTX összeomlásából levont tanulságok” c. meghallgatáson. A bizottság felelős az amerikai árupiacok felügyeletéért.

Elmondta:

„A Bitcoin – bár kriptopénz –, árucikk. A szövetségi bíróságok és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnökének véleménye szerint is árucikk. Ez nem vitás.”

Az FTX összeomlását „sokkolónak” nevezve a szenátor azt mondta:

„A nyilvános jelentések a kockázatkezelés teljes hiányára, összeférhetetlenségre és az ügyfelek pénzével való visszaélésre utalnak. Egyszerűen nincs helye az ilyen viselkedésnek, különösen a pénzügyi piacainkon.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A szenátor a CFTC-t sürgeti a kriptoszektor szabályozására

Boozman szenátor a továbbiakban a kriptószabályozásról és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) felhatalmazásáról beszélt mint a kripto spot piac elsődleges szabályozója.

Hangsúlyozta:

„Ha vannak olyan tőzsdék, ahol árucikkekkel kereskednek – legyen az búza, olaj vagy bitcoin –, akkor azokat szabályozni kell. Ez ilyen egyszerű. A szabályozás mellőzése a fogyasztókat kiszolgáltatva hagyja azoknak, akik ki akarják őket zsákmányolni.”

„A CFTC következetesen bebizonyította, hogy hajlandó megvédeni a fogyasztókat a rossz szereplőkkel szembeni végrehajtási intézkedések révén” – folytatta Boozman szenátor, majd hozzátette:

„Biztos vagyok benne, hogy a CFTC a megfelelő ügynökség a digitális árupiaci spot piacon betöltött szabályozási szerep kiterjesztésére.”

Augusztusban Boozman és több szenátor benyújtotta a digitális árucikkek fogyasztóvédelméről szóló törvényt (DCCPA), hogy „a CFTC-t kizárólagos hatáskörrel ruházza fel a digitális árucikkek azonnali piacán”.

Idén két másik törvényjavaslatot is benyújtottak a kongresszusban, hogy a származtatott ügyleteket felügyelő hatóság legyen a kriptoszektor elsődleges felügyelője.

Míg a bitcoin árucikknek számít, Gary Gensler, az SEC elnöke többször is kijelentette, hogy a legtöbb más token értékpapír.


Olvastad már? Litecoin– technikai elemzés 12.03.

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: BTC Keychain

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!