Amerikai szenátor: a Bitcoin egy árucikk, nem vitás

-

John Boozman amerikai szenátor szerint a bitcoin, bár kriptovaluta, a szövetségi bíróságok és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke szemében árucikknek számít.

Hangsúlyozta, hogy azokat a tőzsdéket, ahol árucikkekkel, köztük a bitcoinnal is kereskednek, szabályozni kell, és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a megfelelő szabályozóhatóság a kripto spot piac számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin árucikk

John Boozman amerikai szenátor (R-AR), az amerikai szenátus mezőgazdasági, táplálkozási és erdészeti bizottságának rangidős tagja csütörtökön a bitcoin és a kriptó szabályozásáról beszélt a „Miért kell a kongresszusnak cselekednie: Az FTX összeomlásából levont tanulságok” c. meghallgatáson. A bizottság felelős az amerikai árupiacok felügyeletéért.

Elmondta:

„A Bitcoin – bár kriptopénz –, árucikk. A szövetségi bíróságok és az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnökének véleménye szerint is árucikk. Ez nem vitás.”

Az FTX összeomlását „sokkolónak” nevezve a szenátor azt mondta:

„A nyilvános jelentések a kockázatkezelés teljes hiányára, összeférhetetlenségre és az ügyfelek pénzével való visszaélésre utalnak. Egyszerűen nincs helye az ilyen viselkedésnek, különösen a pénzügyi piacainkon.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A szenátor a CFTC-t sürgeti a kriptoszektor szabályozására

Boozman szenátor a továbbiakban a kriptószabályozásról és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) felhatalmazásáról beszélt mint a kripto spot piac elsődleges szabályozója.

Hangsúlyozta:

„Ha vannak olyan tőzsdék, ahol árucikkekkel kereskednek – legyen az búza, olaj vagy bitcoin –, akkor azokat szabályozni kell. Ez ilyen egyszerű. A szabályozás mellőzése a fogyasztókat kiszolgáltatva hagyja azoknak, akik ki akarják őket zsákmányolni.”

„A CFTC következetesen bebizonyította, hogy hajlandó megvédeni a fogyasztókat a rossz szereplőkkel szembeni végrehajtási intézkedések révén” – folytatta Boozman szenátor, majd hozzátette:

„Biztos vagyok benne, hogy a CFTC a megfelelő ügynökség a digitális árupiaci spot piacon betöltött szabályozási szerep kiterjesztésére.”

Augusztusban Boozman és több szenátor benyújtotta a digitális árucikkek fogyasztóvédelméről szóló törvényt (DCCPA), hogy „a CFTC-t kizárólagos hatáskörrel ruházza fel a digitális árucikkek azonnali piacán”.

Idén két másik törvényjavaslatot is benyújtottak a kongresszusban, hogy a származtatott ügyleteket felügyelő hatóság legyen a kriptoszektor elsődleges felügyelője.

Míg a bitcoin árucikknek számít, Gary Gensler, az SEC elnöke többször is kijelentette, hogy a legtöbb más token értékpapír.


Olvastad már? Litecoin– technikai elemzés 12.03.

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: BTC Keychain

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!