A Cardano piaca 2 hét alatt duplázott

-

A legutóbbi profitoknak köszönhetően a Cardano (ADA) kezdi bebiztosítani helyét az első 5 kriptovaluta között.

Ha valaki a nagy tőkéjű kriptovalutákra gondol, valószínűleg a bitcoin, az ethereum, és a litecoin merülnek fel, azonban most a Cardano is megkezdte a felzárkózást.

A Nomics adatai szerint az ada – a Cardano-blokklánc tokenje – a negyedik legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizációja szerint.
Az elmúlt héten látott 31%-os emelkedés után egyetlen adatoken ára most valamivel több, mint 88 dollárcent.
A Cardano piaci tőkéje hétfő este 28,2 milliárd dollárra ugrott, egy kevéssel megelőzve a Polkadot 27,6 és a Ripple 25,8 milliárd dolláros összértékét.
A Cardano piaci tőkéje 137%-kal emelkedett az elmúlt hónapban. A fellendülés nagyobb része február 3. után kezdődött, amikor egy ada alig 0,44 dollár volt.
Ugyan néhány nappal ezelőtt valóban meghaladta a 90 dollárcentet, kisebb visszaesés után sikerült értékének nagy részét megtartania.
A Polkadothoz hasonlóan, a Cardano-blokkláncot is egy Ethereum-társalapító hozta létre. Charles Hoskinson, az IOHK vezérigazgatója a Cardano-projekt vezetője, amely egy okosszerződésekre nagy hangsúlyt fektető „proof of stake” hálózat.
A platform jövőjének szavazásain azok a felek vehetnek részt, akik rendelkeznek régebbi adatokenekkel.

Az áremelkedés már több mint 1 hete tart. Egy hónappal ezelőtt egy ada kb. 0,35 dollár volt, majd érkezett a bejelentés, miszerint a Cardano február végétől engedélyezni fogja a felhasználók által a blokkláncon kiadott natív tokenek használatát.

„Az ada ugyan továbbra is a Cardano fő pénzneme marad, de a Cardano átalakul egy ún. több eszközű (multi-asset) blokklánccá, lehetőségek széles palettáját nyitva meg ezáltal.”írta Tim Harrison, az IOHK marketingigazgatója február elején.

A Cardano szorosan követi a jelenleg harmadik helyen álló Tether stablecoint, melynek piaci értéke 32,1 milliárd dollár.

Olvastad már? Mi az a Cardano?

Forrás: decrypt.co

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!