A Christie’s aukcióra bocsátja a Beeple nevű művész NFT-alkotását

-

A MakersPlace nevű NFT-piac összefogott a nagy múltú aukciósházzal, a Christie’s-zel, hogy megrendezzék az első, kizárólag digitális műalkotásoknak szervezett árverést.

A jóhírű Christie’s aukciósház – 250 éves története során először – kizárólag digitális műalkotásokat bocsát árverésre.

Február 25. és március 11. között a Christie’s kínálatában a produktív digitális művész, Beeple „Az első 5000 nap” című sorozata lesz megtalálható.
Ez a digitális alkotás a művész útját jeleníti meg az elmúlt 13, alkotással töltött évéről.
A CryptoArt.io adatai szerint Beeple jelenleg a leggazdagabb kriptoművész a világon, munkáit összesen 8 millió dollár értékben adták el.

„Ez a történelmi esemény egy jelentős fordulópontot jelöl mind a digitális, mind a képzőművészetek számára, megadva a digitális művészetnek járó globális elismerést.” – mondta a MakersPlace társalapítója és vezérigazgatója, Dannie Chu.

Az NFT-k sajátos típusú blokklánctokenek, amelyeket egyedinek és nem helyettesíthetőnek terveztek. A „közönséges” digitális eszközöktől eltérően minden egyes NFT egyedi, és nem reprodukálható, biztosítva ezzel a tokenek szűkösségét. Bármely digitális adat beágyazható egy NFT-be – például műalkotásokba.
Tavaly októberben a Christie’s elárverezett egy „portrét”, melyen a Bitcoin megalkotója, Satoshi Nakamoto szerepel. A művet nagy, kör alakú, Bitcoin-adatokkal ellátott műalkotások építik fel.
A darab saját NFT-vel érkezett, és több mint 130.000 dollárért kelt el, ami ekkor rekord árnak számított a digitális-művészetben.

A digitális művészeti droppok hónapja

Ez alkalomból a MakersPlace a „Month of Digital Art Drops” kiállításnak is otthont ad, ahol a világ minden tájáról érkező, vezető digitális művészek munkáit tekinthetjük meg.

„Ellentétben a Street Art-tal, az NFT-alapú művészet közel áll ahhoz, hogy a következő, ötletesen bezavaró erővé váljon a művészeti piacon. A Christie’s büszke arra, hogy az élmezőnyében lehet ennek az izgalmas mozgalomnak.” – mondta Noah Davis, a Christie’s kortárs művészeti szakembere.

Ahogy arról a Decrypt korábban beszámolt, Beeple és Pak (a két legsikeresebb digitális alkotó) csak januárban kb. 12 millió dollárt kerestek.
Eközben a kriptoművészeti piac teljes értéke megközelíti a rekordot jelentő 100 millió dollárt – a mai napig több mint 70.000 értékesített műtárggyal.

Olvastad már? Mi az a Monero? (XMR)

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!