Újabb 1 milliárd dollárral növelné bitcoinkészletét a MicroStrategy

-

A MicroStrategy üzletiintelligencia-cég újabb milliárd dollárral szeretné bővíteni bitcoinportfólióját – amely jelenleg 3,5 milliárd dollárt ér.
A MicroStrategy üzletiintelligencia-vállalat nemrég fedte fel az árazási részleteket átváltható senior kötvényeivel kapcsolatban.

A becslések szerint az eladásokból származó nettó bevétel – amelyet bitcoinvásárlásra fognak majd fordítani – akár az egymilliárd dollárt is elérheti, ha a befektetők a kínálatban lévő kiegészítő kötvényeket is megvásárolják.
A cég 900 millió dollárnyi kötvényt értékesít egy privát körön belül intézményi befektetői számára.
Ezek a befektetők további 150 millió dollárnyi kötvényt is megvásárolhatnak majd, ha úgy kívánják.
A MicroStrategy becslései szerint a nettó bevételük akár a 879 millió dollárt is elérheti, a kiegészítő kötvények sikeres értékesítése esetén pedig még az egymilliárd dollár sincs kizárva. Ezt a pénzt aztán később bitcoinvásárlásra fogják felhasználni.
Az értékesítés a tervek szerint február 19-én kezdődik majd, és két napig fog tartani. A kötvények 2027 februárjában járnakle, hacsak nem vásárolják vissza azokat hamarabb. 2024. február 20-a után a MicroStrategy készpénzre válthatja majd a kötvényeket.

A MicroStrategy már jelenleg is összesen 71.079 bitcoint birtokol. Az érdekesség, hogy mindez számukra nagyjából 1,145 milliárd dollárjukba került, most viszont már 3,5 milliárd dollárt ér. Ezek a bitcoinvásárlások a cég részvényárfolyamát is 500%-kal növelték.
A vállalat most másodszor bocsát ki kötvényeket bitcoinvásárlási célból. Múlt év decemberében 650 millió dollárnyi kötvényt értékesítettek 397,99 dolláros részvényárfolyamon. Ez a mostani értékesítés jóval magasabb áron, 1.432,46 dolláron fut.
Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a Twitteren elmondta, hogy „a Bitcoin sosem alszik, haver.”
Szintén megjegyezte, hogy az arany azóta csökken, amióta a MicroStrategy bitcoint vásárol, ez utóbbit pedig „kiváló eszköz”-ként jellemezte.

Olvastad már? Mi az a Monero? (XMR)

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!