Újabb 1 milliárd dollárral növelné bitcoinkészletét a MicroStrategy

-

A MicroStrategy üzletiintelligencia-cég újabb milliárd dollárral szeretné bővíteni bitcoinportfólióját – amely jelenleg 3,5 milliárd dollárt ér.
A MicroStrategy üzletiintelligencia-vállalat nemrég fedte fel az árazási részleteket átváltható senior kötvényeivel kapcsolatban.

A becslések szerint az eladásokból származó nettó bevétel – amelyet bitcoinvásárlásra fognak majd fordítani – akár az egymilliárd dollárt is elérheti, ha a befektetők a kínálatban lévő kiegészítő kötvényeket is megvásárolják.
A cég 900 millió dollárnyi kötvényt értékesít egy privát körön belül intézményi befektetői számára.
Ezek a befektetők további 150 millió dollárnyi kötvényt is megvásárolhatnak majd, ha úgy kívánják.
A MicroStrategy becslései szerint a nettó bevételük akár a 879 millió dollárt is elérheti, a kiegészítő kötvények sikeres értékesítése esetén pedig még az egymilliárd dollár sincs kizárva. Ezt a pénzt aztán később bitcoinvásárlásra fogják felhasználni.
Az értékesítés a tervek szerint február 19-én kezdődik majd, és két napig fog tartani. A kötvények 2027 februárjában járnakle, hacsak nem vásárolják vissza azokat hamarabb. 2024. február 20-a után a MicroStrategy készpénzre válthatja majd a kötvényeket.

A MicroStrategy már jelenleg is összesen 71.079 bitcoint birtokol. Az érdekesség, hogy mindez számukra nagyjából 1,145 milliárd dollárjukba került, most viszont már 3,5 milliárd dollárt ér. Ezek a bitcoinvásárlások a cég részvényárfolyamát is 500%-kal növelték.
A vállalat most másodszor bocsát ki kötvényeket bitcoinvásárlási célból. Múlt év decemberében 650 millió dollárnyi kötvényt értékesítettek 397,99 dolláros részvényárfolyamon. Ez a mostani értékesítés jóval magasabb áron, 1.432,46 dolláron fut.
Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a Twitteren elmondta, hogy „a Bitcoin sosem alszik, haver.”
Szintén megjegyezte, hogy az arany azóta csökken, amióta a MicroStrategy bitcoint vásárol, ez utóbbit pedig „kiváló eszköz”-ként jellemezte.

Olvastad már? Mi az a Monero? (XMR)

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!