Elon Musk a MarsCoinról tweetelt, vajon mi következett ezután?

-

Elon két dolgot biztosan kedvel, a Marsot, és a kriptopénzeket. Most sikerült egybegyúrnia a kettőt, és egy beszélgetés során tweetelt a Marscoinról, mint lehetséges fizetőeszközről a vörös bolygón.
Csakhogy ilyen nevű kriptopénz már létezik, és ennek hatására 1000%-ot emelkedett az árfolyama.

A Twitteren a Dogecoinról beszélgettek, a viccprojektről, amely az utóbbi időben már egyre nagyobb emberek szemében vált legitimmé, és amely Musk nagy kedvence is.
A Binance vezetője, CZ úgy nyilatkozott, hogy ha Musk valaha is indít saját kriptót, azt MarsCoinnak kell majd neveznie. Musk pedig meg is erősítette, hogy határozottan ennek kell lennie a nevének.


Viszont Marscoin már létezik, 2014-ben indult. Miután évekig 20 cent körüli áron cserélték, most értelemszerűen rakétaként tört felfelé, egészen 2,5 dollárig. Azóta már visszahúzódott 1 dollár környékére.
A Marscoin csapata amúgy osztozik Musk víziójában, ők is szeretnének emberi jelenlétet a szomszéd bolygón.
A projekt bemutatkozója alapján már itt elkezdik a bányászatot és a blokklánc kialakítását, és mikor eljön az idő, az egészet át tudják vinni a Marsra.
A honlapjukon még fénykép is van Muskról, de a FAQ szekcióból kiderül, hogy nem állnak kapcsolatban egymással.
Musk amúgy már tavaly decemberben tweetelt valami hasonlót a Marscoinról, de akkor annak semmiféle befolyása nem volt az árra, az továbbra is 17 cent környékén mozgott.


Persze azóta van egy úgynevezett „Muskmánia”, először a DOGE, majd a BTC is nagy ármozgással reagált a tech-milliárdos szavaira.
Nem véletlen, hogy sokak szerint most is csak ennyi történt a Marscoinnal, ahogy Musk tweetjei tetten érhetők a bitcoin árfolyammozgásaiban is.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a Marson lesz-e a blokklánc alapú pénzrendszer, de a Marscoin tulajdonosai már itt a Földön is szép hasznot könyvelhetnek el.

Olvastad már? Újabb 1 milliárd dollárral növelné bitcoinkészletét a MicroStrategy

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!