50 ezer dollár fölé kúszott a bitcoin

-

A hétvégén az USA és a távol-kelet nagyobb piacai zárva tartottak, így a tőzsdei kereskedők élvezhették a nemzeti ünnepeket.
Eközben viszont a BTC árfolyama benézett 50000 dollár fölé. Persze ez csak rövid látogatás volt, az árfolyam hamar visszakorrigált.

A kiugrás az ázsiai nappali órákban történt, a befektetők, spekulánsok vélhetően felkészültek a nagyobb elrugaszkodásra.
Ki-Young Ju, a CryptoQuant ügyvezetője jelezte Twitteren, hogy hirtelen megemelkedett a tőzsdék stablecoin-készlete, ez pedig sokszor vásárlási hullámot szokott eredményezni.


Ez a trend sokszor tetten érhető a kereskedők viselkedésében, mikor a jó vásárlási lehetőségeket keresik.
Mindenesetre így, hogy 50 ezer fölé nézett az árfolyam, a legfőbb kérdés még mindig ugyanaz, mint eddig. Meddig mehet még felfelé?
A bikás trend egyértelműen uralja a hangulatot, visszaesések tapasztalhatók, de a vásárlók hamar visszahúzzák az árat.
Az összesített piaci kapitalizáció ismét a másfél billió dolláros régióban van. Az érdekes része pedig az, hogy 1 billió dollárnyi ebből az elmúlt nyolc hét során érkezett az iparágba.
A főbb altok is jól teljesítenek, az Ethereum 1800 fölé ment ismét, a Polkadot 8%-ot erősödött, a Cardano 4,5-öt, és a Cosmos a tekintélyes 24,9%-os erősödésével ebből a mezőnyből is kiemelkedik.
Bár ezek kétségkívül jó hírek, nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig sok a bizonytalanság az iparágban, még mindig a technológia korai fázisában járunk. Két dolog jól rá is világít erre.
A Verge Token hálózatát a jelek szerint vagy 51%-os támadás érte, vagy az eddigi kriptotörténelem legnagyobb reorg-jának vagyunk a tanúi.
Ez akkor történik meg, mikor a blokklánc spontán kettéválik, mert két bányász is érvényes blokkot talál egyszerre.
A hálózat rövid időn belül ekkor az egyiket érvényteleníti, mint árva láncot, és a másik viszi tovább a tranzakciós történetet. A Verge esetében viszont most 200 napnyi, fél éves eltérést találtak.
A másik friss információ, hogy a Chainalysis Crypto Crime Report adatai alapján tavaly nagyjából 2 billió dollárnyi haszon keletkezett az illegális kriptós tevékenységekből.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

A határidős piacokon visszahúzódást várnak

Hétfőn zárva tartottak az USA piacai, de a határidős kötések tovább növekedtek. A Dow Jones, az SP500, és a Nasdaq is mind emelkedést tapasztalt.
Kínában a holdújév miatt tartottak kereskedési szünetet. A többi ázsiai és európai piac viszont nyitva volt, és átvették az USA optimista hangulatát.
Az európai Stoxx 600 index 1,3%-ot nőtt, Anglia FTSE100 indexe 2,5%-ot, ráadásul az angol font szintén három éves csúcsra erősödött, köszönhetően a vírus miatti intézkedések hírének.
Sokan úgy vélik viszont, hogy a részvények elkezdenek túlárazottá válni, és így a növekedést tápláló jó hírek mellett erre is jobban érdemes odafigyelni.

Olvastad már? A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

Forrás: decrypt.co

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!