A hétvégén az USA és a távol-kelet nagyobb piacai zárva tartottak, így a tőzsdei kereskedők élvezhették a nemzeti ünnepeket.

Eközben viszont a BTC árfolyama benézett 50000 dollár fölé. Persze ez csak rövid látogatás volt, az árfolyam hamar visszakorrigált.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A kiugrás az ázsiai nappali órákban történt, a befektetők, spekulánsok vélhetően felkészültek a nagyobb elrugaszkodásra.

Ki-Young Ju, a CryptoQuant ügyvezetője jelezte Twitteren, hogy hirtelen megemelkedett a tőzsdék stablecoin-készlete, ez pedig sokszor vásárlási hullámot szokott eredményezni.

Ez a trend sokszor tetten érhető a kereskedők viselkedésében, mikor a jó vásárlási lehetőségeket keresik.

Mindenesetre így, hogy 50 ezer fölé nézett az árfolyam, a legfőbb kérdés még mindig ugyanaz, mint eddig. Meddig mehet még felfelé?

A bikás trend egyértelműen uralja a hangulatot, visszaesések tapasztalhatók, de a vásárlók hamar visszahúzzák az árat.

Az összesített piaci kapitalizáció ismét a másfél billió dolláros régióban van. Az érdekes része pedig az, hogy 1 billió dollárnyi ebből az elmúlt nyolc hét során érkezett az iparágba.

A főbb altok is jól teljesítenek, az Ethereum 1800 fölé ment ismét, a Polkadot 8%-ot erősödött, a Cardano 4,5-öt, és a Cosmos a tekintélyes 24,9%-os erősödésével ebből a mezőnyből is kiemelkedik.

Bár ezek kétségkívül jó hírek, nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig sok a bizonytalanság az iparágban, még mindig a technológia korai fázisában járunk. Két dolog jól rá is világít erre.

A Verge Token hálózatát a jelek szerint vagy 51%-os támadás érte, vagy az eddigi kriptotörténelem legnagyobb reorg-jának vagyunk a tanúi.

Ez akkor történik meg, mikor a blokklánc spontán kettéválik, mert két bányász is érvényes blokkot talál egyszerre.

A hálózat rövid időn belül ekkor az egyiket érvényteleníti, mint árva láncot, és a másik viszi tovább a tranzakciós történetet. A Verge esetében viszont most 200 napnyi, fél éves eltérést találtak.

A másik friss információ, hogy a Chainalysis Crypto Crime Report adatai alapján tavaly nagyjából 2 billió dollárnyi haszon keletkezett az illegális kriptós tevékenységekből.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

A határidős piacokon visszahúzódást várnak

Hétfőn zárva tartottak az USA piacai, de a határidős kötések tovább növekedtek. A Dow Jones, az SP500, és a Nasdaq is mind emelkedést tapasztalt.

Kínában a holdújév miatt tartottak kereskedési szünetet. A többi ázsiai és európai piac viszont nyitva volt, és átvették az USA optimista hangulatát.

Az európai Stoxx 600 index 1,3%-ot nőtt, Anglia FTSE100 indexe 2,5%-ot, ráadásul az angol font szintén három éves csúcsra erősödött, köszönhetően a vírus miatti intézkedések hírének.

Sokan úgy vélik viszont, hogy a részvények elkezdenek túlárazottá válni, és így a növekedést tápláló jó hírek mellett erre is jobban érdemes odafigyelni.

Olvastad már? A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

Forrás: decrypt.co

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA