Bitcoin ETF-et indítana az NYDIG, a Morgan Stanley is csatlakozna

-

A kriptopénzekkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó S-1 típusú cég az SEC-hez egy bitcoin-ETF elindításáról szóló kérelmet juttatott el.

A New York Digital Investment Group, vagyis NYDIG kedden nyújtotta bitcoin-ETF-ről szóló regisztrációs kérelmét az SEC részére.

A beadvány keretében az NYDIG Trust Company LLC lenne az alap vagyonkezelője, és a Morgan Stanley is besegítene, mint hitelesített résztvevő.
A Morgan Stanley árulna részvényeket az alapban, amelyek tükröznék a vagyonalap eszközeit, a keresletet és kínálatot, valamint a piaci tényezőket.
A részvények az NYSE Arca tőzsdén kerülnének listázásra, egyelőre ismeretlen néven.
A prospektus összefoglalója alapján:

„A vagyonalap befektetési célja, hogy tükrözze a bitcoin árfolyamának teljesítményét. A vagyonalapnak nem célja, hogy bármilyen index vagy mutató teljesítményét tükrözze. A befektetési célként a vagyonalap bitcoint fog birtokolni.”

Az NYDIG eddig is jelentős aktivitást mutatott a kriptoszférában, most pedig az a céljuk, hogy további intézmények számára hozzák el a bitcoint.
2020 novembere és decembere során a cég 150 millió dollárt gyűjtött össze két kriptobefektetési cégen keresztül. New York állam 2018-ban adta meg az NYDIG számára a BitLicense működési engedélyt.

Az NYDIG mögött álló Stone Ridge az egyik legnagyobb intézményi bitcointulajdonos.  Már sokan várják egy bitcoin-ETF megjelenését, miután számos próbálkozás vérzett már el az SEC színpadán.
Kanada nemrég engedélyezte Észak-Amerika első bitcoin-ETF-jét, amely lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy derivatívák nélkül szálljanak be a bitcoinba.

Olvastad már? A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!