Bitcoin ETF-et indítana az NYDIG, a Morgan Stanley is csatlakozna

-

A kriptopénzekkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó S-1 típusú cég az SEC-hez egy bitcoin-ETF elindításáról szóló kérelmet juttatott el.

A New York Digital Investment Group, vagyis NYDIG kedden nyújtotta bitcoin-ETF-ről szóló regisztrációs kérelmét az SEC részére.

A beadvány keretében az NYDIG Trust Company LLC lenne az alap vagyonkezelője, és a Morgan Stanley is besegítene, mint hitelesített résztvevő.
A Morgan Stanley árulna részvényeket az alapban, amelyek tükröznék a vagyonalap eszközeit, a keresletet és kínálatot, valamint a piaci tényezőket.
A részvények az NYSE Arca tőzsdén kerülnének listázásra, egyelőre ismeretlen néven.
A prospektus összefoglalója alapján:

„A vagyonalap befektetési célja, hogy tükrözze a bitcoin árfolyamának teljesítményét. A vagyonalapnak nem célja, hogy bármilyen index vagy mutató teljesítményét tükrözze. A befektetési célként a vagyonalap bitcoint fog birtokolni.”

Az NYDIG eddig is jelentős aktivitást mutatott a kriptoszférában, most pedig az a céljuk, hogy további intézmények számára hozzák el a bitcoint.
2020 novembere és decembere során a cég 150 millió dollárt gyűjtött össze két kriptobefektetési cégen keresztül. New York állam 2018-ban adta meg az NYDIG számára a BitLicense működési engedélyt.

Az NYDIG mögött álló Stone Ridge az egyik legnagyobb intézményi bitcointulajdonos.  Már sokan várják egy bitcoin-ETF megjelenését, miután számos próbálkozás vérzett már el az SEC színpadán.
Kanada nemrég engedélyezte Észak-Amerika első bitcoin-ETF-jét, amely lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy derivatívák nélkül szálljanak be a bitcoinba.

Olvastad már? A tőzsdék a hongkongi kriptokereskedési tilalom veszélyeire figyelmeztetnek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!