A Cardano alapítója tájékoztatást ad a hálózati rollup stratégiáról

-

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója izgalmas tájékoztatást ad a hálózat rollupjainak megvalósításáról.

Egy Twitter-felhasználó rámutatott, hogy a Cardano alapítója idén kétszer is beszélt rollupokról, illetve rollup stratégiáról a YouTube-videókban, és tovább érdeklődött, hogy konkrétan melyik projektre utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy áprilisi AMA-ban Hoskinson utalt a Cardano ZK-rollupok megjelenésére, hozzátéve, hogy egy „gyönyörű terv” várakozik.

A felhasználó kérdésére válaszolva a Cardano alapítója a rollupokat igénylő sidechain-projektekről beszélt.

Hozzátette, hogy a bevezetés nagyon agresszív ütemterv szerint zajlik, és a Midnightot célozták meg első felhasználónak.

„A sidechains projekt igényli ezt. Nagyon agresszív ütemterv szerint hajtjuk végre. A Midnight lesz az első felhasználónk” – válaszolta Hoskinson.

Tavaly a Cardano építője, az Input Output Global bemutatta a Midnight nevű adatvédelmi blokkláncot, amely a Cardano blokklánc oldalláncaként fog működni.

A Midnight a zero-knowledge kriptográfiát (ZK proofs) és a privát és nyilvános számítások kombinációját fogja használni, hogy egy olyan megbízható ökoszisztémát biztosítson, amely védi az érzékeny személyes és üzleti adatokat, miközben megfelel a szabályoknak.

A felhasználási esetek közé tartozhatnak a pénzügyi munkafolyamatok, az egészségügyi adatok és az ellátásilánc-műveletek.

A Cardano továbbfejleszti a Layer 2 megoldásokat

A Cardano előrelépést ért el a Layer 2 megoldások, különösen a fő blokklánc mellett függetlenül futó sidechains és off-chain megoldások (például ZK rollupok) fejlesztése terén.

Az IOG által kifejlesztett EVM oldallánc idén februárban indult el a nyilvános teszthálózaton, lehetővé téve a közösség számára a dAppok telepítését, okos szerződések létrehozását és a tokenek mozgatását a tesztelési környezet láncai között.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tesztnet, amely kompatibilis az Ethereum eszközeivel és könyvtáraival, lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy Solidity okosszerződéseket, dAppokat és ERC20 tokeneket írjanak a Cardano tesztkörnyezetekben.

Az IOG az év elején telepített egy eszközkészletet az egyéni oldalláncok építéséhez, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a platformon konkrét felhasználási esetekre blokkláncokat építsenek.

Olvastad már? A Chainlink bálnák vásárlási lázban égnek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!