A Cardano alapítója tájékoztatást ad a hálózati rollup stratégiáról

-

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója izgalmas tájékoztatást ad a hálózat rollupjainak megvalósításáról.

Egy Twitter-felhasználó rámutatott, hogy a Cardano alapítója idén kétszer is beszélt rollupokról, illetve rollup stratégiáról a YouTube-videókban, és tovább érdeklődött, hogy konkrétan melyik projektre utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy áprilisi AMA-ban Hoskinson utalt a Cardano ZK-rollupok megjelenésére, hozzátéve, hogy egy „gyönyörű terv” várakozik.

A felhasználó kérdésére válaszolva a Cardano alapítója a rollupokat igénylő sidechain-projektekről beszélt.

Hozzátette, hogy a bevezetés nagyon agresszív ütemterv szerint zajlik, és a Midnightot célozták meg első felhasználónak.

„A sidechains projekt igényli ezt. Nagyon agresszív ütemterv szerint hajtjuk végre. A Midnight lesz az első felhasználónk” – válaszolta Hoskinson.

Tavaly a Cardano építője, az Input Output Global bemutatta a Midnight nevű adatvédelmi blokkláncot, amely a Cardano blokklánc oldalláncaként fog működni.

A Midnight a zero-knowledge kriptográfiát (ZK proofs) és a privát és nyilvános számítások kombinációját fogja használni, hogy egy olyan megbízható ökoszisztémát biztosítson, amely védi az érzékeny személyes és üzleti adatokat, miközben megfelel a szabályoknak.

A felhasználási esetek közé tartozhatnak a pénzügyi munkafolyamatok, az egészségügyi adatok és az ellátásilánc-műveletek.

A Cardano továbbfejleszti a Layer 2 megoldásokat

A Cardano előrelépést ért el a Layer 2 megoldások, különösen a fő blokklánc mellett függetlenül futó sidechains és off-chain megoldások (például ZK rollupok) fejlesztése terén.

Az IOG által kifejlesztett EVM oldallánc idén februárban indult el a nyilvános teszthálózaton, lehetővé téve a közösség számára a dAppok telepítését, okos szerződések létrehozását és a tokenek mozgatását a tesztelési környezet láncai között.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tesztnet, amely kompatibilis az Ethereum eszközeivel és könyvtáraival, lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy Solidity okosszerződéseket, dAppokat és ERC20 tokeneket írjanak a Cardano tesztkörnyezetekben.

Az IOG az év elején telepített egy eszközkészletet az egyéni oldalláncok építéséhez, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a platformon konkrét felhasználási esetekre blokkláncokat építsenek.

Olvastad már? A Chainlink bálnák vásárlási lázban égnek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!