A Blur újabb piaci szeletet hódított meg magának

-

A népszerű NFT-piactér, a Blur újabb mérföldkőhöz ért. A DappRadar számaiból kiderül, hogy az NFT-hitelezési szektorban 82%-osra növelte a részesedését, így egyértelműen ő vezeti a mezőnyt.

A teljes NFT-szektor forgalmának jelenleg a 46,2%-át nem a kereskedelem, hanem a hitelezés teszi ki, és a Blur ebből az indulása óta összesen 308 millió dollárt tudhat a magáénak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blur május elsején indította el a saját NFT-alapú hitelezési szolgáltatását, amelyben a tokeneket lehet fedezetként felhasználni.

Az első napon 4200 ETH forgalmat mértek, majd az azóta eltelt időben ez további 169 ezer etherrel nőtt.

A DappRadar elemzői elmondták, a Blur akkora mértékben uralja a piacot, hogy a heti hitelezési forgalma közel háromszor akkora volument kezel, mint a többi platform hasonló szolgáltatása.

Forrás: DappRadar

Az elmúlt 22 napos periódusban a teljes NFT-hitelezési forgalom 82%-a a Blur közreműködésével bonyolódott le.

A DappRadar munkatársa, Sarah Gherghelas elmondta, a Blur majdnem teljesen monopolizálni tudta az NFT-hitelezés területét, a platform kereskedési volumene rendkívüli mértékben visszaesett.

Az elmúlt héten a forgalmuk 104 millió dollárra esett, ez 15%-os csökkenést jelent a megelőző időszakhoz viszonyítva.

„Az adatokból arra következtethetünk, hogy a felhasználók a Blurt elsősorban a hitelezési tevékenységükhöz használják, és a kereskedést inkább máshol végzik. Az előző hét nap során a Blur teljes forgalmának majdnem a fele a hitelezésből származott, nem a tokenek adásvételéből. Az NFT-hitelek során pedig átlagosan napi 306 felhasználót láthattunk, akkora aktivitás figyelhető meg.”

A kereskedési volumenben tapasztalható fluktuáció nem meglepő, az Ethereum esetében minden téren csökkenés figyelhető meg az NFT-forgalmat tekintve.

A múlt héthez képest 26%-kal kisebb a cserék száma, ennyivel kevesebben kötnek üzletet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Bitcoin-alapú, Ordinals NFT-k viszont menetelnek, az előző hónap során a cryptoslam.io adatai alapján 175 millió dollárnyi forgalmat bonyolítottak a felhasználók.

Annak ellenére viszont, hogy az újdonságnak számító Ordinals NFT-k ilyen jól teljesítenek, a szektorban aktív 22 blokklánc esetében összességében 10%-os visszahúzódás figyelhető meg a volumenben az előző harminc napos periódussal összehasonlítva.

Olvastad már? A Gemini kriptótőzsde elutasítja a SEC keresetét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!