A Blur újabb piaci szeletet hódított meg magának

-

A népszerű NFT-piactér, a Blur újabb mérföldkőhöz ért. A DappRadar számaiból kiderül, hogy az NFT-hitelezési szektorban 82%-osra növelte a részesedését, így egyértelműen ő vezeti a mezőnyt.

A teljes NFT-szektor forgalmának jelenleg a 46,2%-át nem a kereskedelem, hanem a hitelezés teszi ki, és a Blur ebből az indulása óta összesen 308 millió dollárt tudhat a magáénak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blur május elsején indította el a saját NFT-alapú hitelezési szolgáltatását, amelyben a tokeneket lehet fedezetként felhasználni.

Az első napon 4200 ETH forgalmat mértek, majd az azóta eltelt időben ez további 169 ezer etherrel nőtt.

A DappRadar elemzői elmondták, a Blur akkora mértékben uralja a piacot, hogy a heti hitelezési forgalma közel háromszor akkora volument kezel, mint a többi platform hasonló szolgáltatása.

Forrás: DappRadar

Az elmúlt 22 napos periódusban a teljes NFT-hitelezési forgalom 82%-a a Blur közreműködésével bonyolódott le.

A DappRadar munkatársa, Sarah Gherghelas elmondta, a Blur majdnem teljesen monopolizálni tudta az NFT-hitelezés területét, a platform kereskedési volumene rendkívüli mértékben visszaesett.

Az elmúlt héten a forgalmuk 104 millió dollárra esett, ez 15%-os csökkenést jelent a megelőző időszakhoz viszonyítva.

„Az adatokból arra következtethetünk, hogy a felhasználók a Blurt elsősorban a hitelezési tevékenységükhöz használják, és a kereskedést inkább máshol végzik. Az előző hét nap során a Blur teljes forgalmának majdnem a fele a hitelezésből származott, nem a tokenek adásvételéből. Az NFT-hitelek során pedig átlagosan napi 306 felhasználót láthattunk, akkora aktivitás figyelhető meg.”

A kereskedési volumenben tapasztalható fluktuáció nem meglepő, az Ethereum esetében minden téren csökkenés figyelhető meg az NFT-forgalmat tekintve.

A múlt héthez képest 26%-kal kisebb a cserék száma, ennyivel kevesebben kötnek üzletet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Bitcoin-alapú, Ordinals NFT-k viszont menetelnek, az előző hónap során a cryptoslam.io adatai alapján 175 millió dollárnyi forgalmat bonyolítottak a felhasználók.

Annak ellenére viszont, hogy az újdonságnak számító Ordinals NFT-k ilyen jól teljesítenek, a szektorban aktív 22 blokklánc esetében összességében 10%-os visszahúzódás figyelhető meg a volumenben az előző harminc napos periódussal összehasonlítva.

Olvastad már? A Gemini kriptótőzsde elutasítja a SEC keresetét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!