Kína, Oroszország és Brazília egyeztet a BRICS országok együttműködéséről

-

Hszi Csin-ping kínai elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök magas szintű telefonbeszélgetések formájában megbeszéléseket kezdett a BRICS csoporton belüli együttműködésről.

A BRICS, amely Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát foglalja magában, a feltörekvő piacok gazdasági erejének bizonyítéka.

A megbeszélések a közelgő vezetői csúcstalálkozót előzik meg, és jelentős vita folyik a BRICS közös valutájának lehetőségéről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A stratégiai partnerségek megerősítése

Lula elnök, aki az amerikai dollárról a nemzeti valutákra való áttérés és a BRICS országok közös valutája mellett érvel, először Putyin elnökkel beszélt, miután korábban Xi elnökkel is tárgyalt.

Ezek a megbeszélések hangsúlyozzák a BRICS gazdasági blokkban rejlő lehetőségeket a globális gazdasági környezet alakítására és a résztvevő nemzetek növekvő befolyására.

A beszélgetés után Lula elnök a Twitteren a következőket nyilatkozta,

„Most beszéltem telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Megköszöntem neki a meghívást a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumra.”

Kiemelte továbbá, hogy Brazília Indiával, Indonéziával és Kínával együtt kész hozzájárulni az ukrajnai konfliktus megoldására irányuló erőfeszítésekhez.

A Kreml közleménye tovább részletezte a megbeszélést, elárulva, hogy a két vezető megosztotta egymással az ukrajnai helyzet értékelését, valamint a japán Hirosimában a közelmúltban tartott G7-csúcstalálkozó benyomásait.

Putyin és Lula az orosz-brazil stratégiai partnerség témájáról is beszélgetett, és kölcsönös érdeklődésüket fejezték ki a különböző ágazatokban való együttműködés előmozdítása iránt.

A BRICS közös valutája felé és azon túl

Lula elnök is kommunikált Hszi elnökkel, a globális helyzetről, az ukrajnai békére való törekvésről, nemzetük stratégiai partnerségéről és a közelgő BRICS-csúcstalálkozóról.

A csoport a „dollármentesítés”, azaz a dollár mint globális tartalékvaluta elhagyása érdekében tett erőfeszítése várhatóan az augusztusi vezetői csúcstalálkozón kerül majd megvitatásra.

Lula áprilisban megerősítette, hogy támogatja a BRICS valuta koncepcióját, és kijelentette:

„Támogatom, hogy a BRICS-en belül létrejöjjön egy kereskedelmi valuta az országaink között, ahogyan az európaiak létrehozták az eurót”.

Javaslata szerint ez a közös valuta segíthetne a fejlődő országoknak pénzügyi függetlenséget és stabilitást elérni.

Putyin elnök eközben kiemelte Oroszország aktív szerepvállalását olyan jelentős nemzetközi szövetségekben, mint a BRICS, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO), a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN), az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC), valamint Latin-Amerika és Afrika szervezetei.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Kína, Oroszország és Brazília által vezetett BRICS-országok ilyen intenzív elkötelezettsége egy fejlődő globális pénzügyi környezet képét rajzolja ki.

Ezek a nemzetek aktívan dolgoznak egy olyan jövőért, amely kevésbé függ a hagyományos pénzügyi struktúráktól, és inkább a kölcsönös együttműködésen és a közös valutákon alapul.

Miközben ezek a párbeszédek folytatódnak, a világ várakozással tekint az augusztusi BRICS-csúcstalálkozóra.


Olvastad már? A Gemini kriptótőzsde elutasítja a SEC keresetét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!