A Gemini kriptótőzsde elutasítja a SEC keresetét

-

Az amerikai Gemini kriptotőzsde indítványt nyújtott be a SEC-nél folyamatban lévő per elutasítására.

A SEC azt állította, hogy a Gemini be nem jegyzett értékpapírokat kínált az Earn programja részeként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A SEC 2023 januárjában jelentette be a Gemini és a Genesis, egy kriptohitelezési platform elleni vádakat.

A SEC azt állította, hogy ezek a platformok megfelelő regisztráció nélkül kínáltak értékpapírokat a kiskereskedőknek, és ezzel megsértették a törvényt.

A Gemini válasza a SEC keresetére

A legújabb fejlemények szerint az amerikai kriptotőzsde a JFB Legal-t vette igénybe az amerikai szabályozóval való szembenállásához.

Jack Baughman a JFB Legal alapító partnere Twitter-bejegyzésben „átgondolatlannak” nevezte a SEC keresetét.

A bizottság Gemini elleni perének középpontjában a 2021 februárjában indított Earn programja áll.

A bizottság azt állította, hogy ez egy be nem jegyzett értékpapír kibocsátás volt, és azt is közölte, hogy más értékpapír jogsértéseket is vizsgál.

A program lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy kriptójukat kölcsönadják a Genesisnek, cserébe kamatot kaptak a kölcsönzésért szemben.

A Gemini pedig a díjak egy kis százalékát kapta azért, hogy ügynökként járt el az ügyfele és a Genesis között.

A program azonban 2022 novemberében leállt, miután a Genesis nem tudott megfelelni a visszaváltási igénynek.

Sőt, a programot végül 2023 januárjában, a SEC perét megelőzően teljesen megszüntették, hogy véget vessenek a Genesisszel kötött megállapodásnak, amely az FTX összeomlása miatt hatalmas veszteséget szenvedett el.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

2023 januárjában a Gemini elutasítási kérelmében azt állította, hogy a program nem volt értékpapír-kibocsátás.

A bizottság ugyanis azt állítja, hogy az MDALA-megállapodás, amely a Geminit teszi ügynökké, nem regisztrált értékpapír volt.

A beadványban továbbá az állt:

„Ennek nincs jogi vagy ténybeli alapja. Továbbá, a panasz soha nem magyarázza meg, hogy az MDALA-t állítólag hogyan, mikor és hol értékesítették, illetve milyen feltételekkel”.

A SEC be nem jegyzett értékpapír-kibocsátásról szóló állításával kapcsolatban Baughman azt mondta,

„A SEC azt állítja, hogy az Earn programot létrehozó szerződés maga is értékpapír volt. Még ha ez igaz is lenne – ami nem így van -, akkor a SEC-nek be kellene bizonyítania, hogy a szerződést eladták. Ez soha nem történt meg.”

A kriptotőzsde két fő jogalapra hivatkozva kérte a kereset elutasítását. Az első ok az, hogy az MDALA nem értékpapír és nem is befektetési kötvény.

A második ok az, hogy még ha a bizottság ésszerűen állította is volna, hogy az MDALA értékpapír, nem bizonyítja, hogy azt eladták vagy felajánlották volna bárkinek.

Baughman azt mondta,

„A beadvány egy egyszerű érvet fogalmaz meg. Bármi is legyen az Earn-szerződés, azt soha nem adták el. Ki volt az eladó? Ki volt a vevő? Mennyibe került? Lehetett-e újra eladni? Mindenki tudja, mi az eladás. Nyilvánvaló, hogy itt nem volt ilyen. A lényeg egyszerű, de hatásos.”

Olvastad már? 52 millió XRP-t vásároltak a bálnák az elmúlt 3 hétben

Kiemelt kép: Tạp Chí Tiền Điện Tử

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!