A Bitcoin tőkebeáramlása a múlt emlékeit idézi

-

Az elmúlt napokban a kriptopiac, élén a Bitcoinnal (BTC), viszonylag nyugodt volt.

A Glassnode on-chain hírlevele alapján pedig a tapasztalt korlátozás a 2016-os és a 2019/2020-as időszakhoz hasonlóan lassú és egyenletes likviditást ábrázol.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik terület, amelyet az on-chain elemző platform a fentiek magyarázatánál figyelembe vett, a realizált cap volt.

A kontextus kedvéért a realizált cap a Bitcoin megszerzésének becsült költségét méri az utolsó kereskedési árhoz képest.

Tőkehozamok, hozza a tömörülést

A Glassnode adatok folytatták a 2020-2022-es realizált cap összehasonlítását a jelenlegihez képest.

A fent említett időszakot megelőzően a Bitcoin kezdetben masszív tőkekiáramlást tapasztalt.

A fellendülés azonban 2020 márciusában kezdődött. Később, 2021-ben pedig egy bikapiac következett, ahol a realizált cap 348%-kal nőtt.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A 2020-as esethez hasonlóan a Bitcoin a 2022-es masszív tőkekivonás után most is tőkebeáramlásos helyreállást élt meg.

Tehát lehet esély arra, hogy egy újabb bikapiac már nincsen messze, de a Glassnode ezt gyorsan megjegyezte,

A realizált cap ATH helyreállítása a korábbi ciklusokban 95 és 239 nap között volt, a helyreállítás eddig hasonló ütemben zajlott.

Egy másik szempont, amely a BTC szoros kereskedési állapotát mutatta, a Bollinger-sávok (BB) tartománya volt.

Ez a tartomány az alapértelmezett időszakot és a standard eltéréseket használja annak meghatározására, hogy az árak relatív alapon magasak vagy alacsonyak.

A felső és az alsó sáv közötti 4,2%-os különbséggel a Glassnode úgy ítélte meg, hogy a BTC extrém szorítást él át. Ezenkívül ez a coin legcsendesebb piacát jelzi január óta.

Forrás: Glassnode

Ez valószínűleg a bevezetés

A realizált felső határhoz hasonlóan a Bitcoin hétnapos nettó realizált profit/veszteség is hasonló állapotban volt 2019 és 2020 első felében.

A láncon lévő indikátor mutatja, hogy a piac nyereségben vagy veszteségben van-e.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha a nettó realizált profit/veszteség kisebb, mint nulla, akkor az azt jelenti, hogy a piac veszteségben van. Míg a nulla feletti értékek jövedelmező piacot jelölnek.

A Glassnode elemzése alapján a mérőszám a piacot nyereségben helyezte el.

A legnagyobb hasonlóság azonban az volt, hogy ez is úgy nézett ki, mint ami a 2020 és 2021 közti bikapiacot megelőzte. Ezért van esély arra, hogy a BTC az akkori formát szeretné megismételni.

Forrás: Glassnode

A rövid és hosszú távú SOPR-arányt vizsgálva a láncban található adatok azt mutatták, hogy az egyes korosztályok költése közel állt egymáshoz.

A rövid távú tulajdonosok (STH) azonban még mindig kissé domináltak.

Ez hasonló tendencia volt, mint a 2020. márciusi mérőszám. És mint ilyen, az STH-k hamarosan kevésbé lehetnek nyereségesek, mint hosszú távú társaik.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A Bitcoin ára „beragadt” 30.000 dollárnál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!