A Bitcoin ára „beragadt” 30.000 dollárnál

-

A Bitcoin bikák a rövid távú tulajdonosok és a bányászok eladásának keverékével szembesülnek, valamint a volatilitás súlyos hiányával.

A Bitcoin majdnem egy hónapot töltött 30.000 dolláron vagy annak közelében, de ez nem véletlen, állítja egy új elemzés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant on-chain analitikai platform július 17-i Quicktake piaci frissítéseinek egyikében három kulcsfontosságú tényezőt emelt ki, amelyek a BTC árfolyammozgását egy helyen tartják.

A Bitcoin spekulánsok a főszereplők

A Bitcoin heteken keresztül visszavert minden kitörési kísérletet, alkalmi egyéves csúcsokat döntött, de utána mindig lejjebb esett.

A CryptoQuant munkatársa, Axel Adler szerint ez ,egyebek mellett a spekulatív kereskedésben gyökerezik.

Megjegyezte, hogy a rövid távú tulajdonosok (STH-k) április óta megszabadultak a részesedésüktől, ami 30.000 dollár fölött megnövekedett eladási nyomást eredményezett.

„Ez a csoport aktívan eladja a Bitcoin-tartalékait, jelentős nyomást gyakorolva a piacra” – írta.

„Ez azt jelzi, hogy a rövid távú befektetők aktívan likvidálják eszközeiket, ezzel zárolva a nyereségüket”.

A CryptoQuant az STH-kat olyan entitásokként definiálja, akik hat hónapig vagy annál rövidebb ideig tartják a coinokat.

Forrás: CryptoQuant

A Glassnode on-chain analitikai cég más, nemrégiben közzétett adatai arra a következtetésre juttatták az elemzőket, hogy az STH költségalap, nemrégiben 26.400 dollár körül, szintén a BTC árfolyamát tartották a magasban a kifejezettebb lefelé irányuló nyomás volt.

A bányászok értékesítése megakadályozza a Bitcoin feleződését

A Bitcoin-bányászok is a figyelem középpontjában vannak ebben a negyedévben, mivel a magasabb BTC-árak az eladások fellendülését idézik elő.

Adler szerint a BTC-állományok eladása a kiadások fedezésére a blokktámogatás 2024-es feleződése előtt egy másik tényező, amely befolyásolja az árfolyam mai alakulását.

„A bányászok aktívan értékesítik a Bitcoin-tartalékaikat” – foglalta össze.

„Ez nem egy véletlenszerű esemény; az elmúlt évben csúcsértékesítéseket láttunk. Ez összefüggésben van a közelgő felezési eseménnyel, amikor a Bitcoin bányászatáért járó jutalom a felére csökken. A bányászoknak likviditásra van szükségük, hogy új berendezésekbe fektethessenek be, hogy versenyképesek maradhassanak.”

Forrás: CryptoQuant

Ahogy arról több média oldalon is beszámoltak, a Poolin bányászpool nemrég jelentős tőzsdei beáramlással járult hozzá, nagy mennyiségű BTC-t küldve a Binance-ra. Ez azóta spekulációk témájává vált a pool pénzügyi fellendüléséről szóló pletykák közepette.

A BTC valódi áringadozása hiányzik

A Bitcoin volatilitása történelmi összehasonlításban továbbra is a legkisebbek között van.

A CryptoQuant a kereskedési aktivitás nettó lassulását mutatja április óta, mivel a profitot felvevők abban reménykednek, hogy egy jelentősebb kitörés következik.

A TradingView adatai szerint a Bitcoin történelmi volatilitási indexe július 18-án 14,77 volt, ami még a 2023-as csúcsértéknél is jóval alacsonyabb.

bitcoin
Forrás: TradingView

Mindezek a tényezők együttesen alkotják a Bitcoin-piac jelenlegi képét, ahol az ár egy szűk sávban „megrekedtnek” látszik – zárta Adler.

„Azonban, mint mindig a kriptovaluták esetében, a változások nagyon gyorsan bekövetkezhetnek, ezért a befektetőknek és a kereskedőknek szorosan figyelemmel kell kísérniük a láncon belüli mérőszámokat, hogy tájékozottak maradjanak a piaci változásokról”.

Olvastad már? Integrálta a Lightning Network-öt a Binance tőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!