A Bitcoin szunnyadó tárcái elérték az eddigi legmagasabb értéket

-

A Glassnode legfrissebb adatai szerint a Bitcoin kínálatának nyugalmi állapota minden idők legmagasabb szintjét érte el.

A cég friss tweetjéből kiderül, hogy a Bitcoin teljes kínálatának körülbelül 40,083%-a több mint három éve inaktív, ami új rekord a vezető kriptopénz történetében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin tulajdonosok jelentős része nem mozgatta eszközeit a Bitcoin piacát jellemző rendkívüli áringadozás ellenére sem.

A kínálati nyugalom azt a mértéket jelenti, hogy mennyi ideig maradt a Bitcoin egy tárcában anélkül, hogy mozgatta vagy kereskedett volna vele.

Minél hosszabb az időtartam, annál magasabb a kínálati nyugvó állapot. Ezt a mérőszámot gyakran használják a befektetői magatartás és a hangulat mérésére.

A magas nyugalmi állapot jellemzően a hodling viselkedést jelzi, amikor a Bitcoin-tulajdonosok, vagy „hodlerek” a piaci ingadozások ellenére magabiztosan tartják eszközeiket, hosszú távú árnövekedésre számítva.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

1 millió cím már egy egész bitcoint birtokol

A Bitcoin közösség másik lenyűgöző fejleménye a „wholecoinerek”, azaz a legalább egy egész Bitcoinnal rendelkező Bitcoin címek számának növekedése.

Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode társalapítójának tweetje szerint az ilyen címek száma mostanra elérte az 1 milliós mérföldkövet.

Ez a tendencia arra utal, hogy egyre több magánszemély vagy szervezet halmozza fel a Bitcoint, annak ellenére, hogy az ára viszonylag magasabb.

Egy egész Bitcoin birtoklása jelentős teljesítménynek számít a kriptopénz közösségen belül.

Mivel a Bitcoin teljes készletét 21 millióban maximálták, egy egész coin birtoklása azt jelenti, hogy egy véges eszköz jelentős hányadát birtokoljuk.

A ritkaság fogalma fokozza a teljes Bitcoin birtoklásának vonzerejét, ami státuszszimbólummá teszi azt a kriptopénzrajongók körében.

Ráadásul, ahogy a Bitcoin árfolyama az évek során megugrott, egy egész Bitcoin birtoklása sokak számára pénzügyileg elérhetetlenné vált, ami még inkább kiemeli ennek a mérföldkőnek a jelentőségét.

Olvastad már? Visszakapják a pénzük egy részét a QuadrigaCX felhasználói

Kiemelt kép: CryptoWallet.com Images

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!