Visszakapják a pénzük egy részét a QuadrigaCX felhasználói

-

Május 12-én értesítette a hitelezőket a QuadrigaCX ügyében eljáró cég, hogy a megerősített igénnyel rendelkező hitelezők visszakapják a platformon tartott pénzük 13%-át.

Ebből még levonják az ügyintézési díjat, és a fennmaradó összeget utalják vissza a tulajonosoknak.

„Ez az összeg nagyjából a 87%-a annak a pénznek, amely a felszámoló bizottság fennhatóságában van. A fennmaradó összeg a csődeljárás adminisztrációs díjait, és a menet közben felmerülő esetleges költségeket fedezi majd. Miután a jogi eljárás lezárult, egy későbbi időpontban pedig a megmaradt pénzt az igények arányában szintén megkapják a hitelezők.”

Az adatok szerint a felszámolást végző Ernst&Young birtokában nagyjából 223 millió dollárnyi kriptopénz van, és összesen 17648 hitelező jelentett be kárigényt, amelyet aztán meg is tudtak erősíteni.

QuadrigaCX
Forrás: Ernst & Young

A felhasználók közül 15356-an tízezer dollárnál alacsonyabb egyenleggel rendelkeztek, míg 1784-en tartottak ennél több pénzt a tőzsdén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

15 hitelezőről tudni, akik 1 millió dollárnál is nagyobb kárigényt jelentettek be, és köztük van a kanadai adóhivatal is, akik a 2016-18 közötti időszakra 11,7 millió dollárnyi adót hajtanának be.

A felhasználók a tőzsde tárcáiban kriptopénzeket tartottak, viszont mikor 2019-ben a tőzsde bedőlt, a felszámolás során fiat valutára váltották az ott tárolt vagyont, április 15-én.

Ha valakinek akkor 1 BTC volt a tárcájában, akkor jelen pillanatban 4933 dollár járna neki. Ennek a 13%-át kapják meg hamarosan, mint előzetes kárrendezést.

Az értesítésből nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan mikor kapják meg az utalást a károsultak.

Miller Thomson, a hitelezőket képviselő jogi vállalat szakértője viszont úgy nyilatkozott, hogy erre a következő pár hétben kerül majd sor.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A QuadrigaCX az egyik legnagyobb kanadai kriptotőzsdének számított, mikor 2019-ben fizetésképtelenné vált, és bedőlt.

Ezután nem sokkal a tőzsde alapítója, a gyógyíthatatlan beteg Gerald Cotten Indiában elhunyt, és így hozzáférhetetlenné váltak a kizárólag őáltala ismert hidegtárcák, illetve azok privát kulcsai.

Olvastad már? Inflációs válság: A Fed haditerve csak ront a helyzeten?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Block Inspect

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!