Visszakapják a pénzük egy részét a QuadrigaCX felhasználói

-

Május 12-én értesítette a hitelezőket a QuadrigaCX ügyében eljáró cég, hogy a megerősített igénnyel rendelkező hitelezők visszakapják a platformon tartott pénzük 13%-át.

Ebből még levonják az ügyintézési díjat, és a fennmaradó összeget utalják vissza a tulajonosoknak.

„Ez az összeg nagyjából a 87%-a annak a pénznek, amely a felszámoló bizottság fennhatóságában van. A fennmaradó összeg a csődeljárás adminisztrációs díjait, és a menet közben felmerülő esetleges költségeket fedezi majd. Miután a jogi eljárás lezárult, egy későbbi időpontban pedig a megmaradt pénzt az igények arányában szintén megkapják a hitelezők.”

Az adatok szerint a felszámolást végző Ernst&Young birtokában nagyjából 223 millió dollárnyi kriptopénz van, és összesen 17648 hitelező jelentett be kárigényt, amelyet aztán meg is tudtak erősíteni.

QuadrigaCX
Forrás: Ernst & Young

A felhasználók közül 15356-an tízezer dollárnál alacsonyabb egyenleggel rendelkeztek, míg 1784-en tartottak ennél több pénzt a tőzsdén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

15 hitelezőről tudni, akik 1 millió dollárnál is nagyobb kárigényt jelentettek be, és köztük van a kanadai adóhivatal is, akik a 2016-18 közötti időszakra 11,7 millió dollárnyi adót hajtanának be.

A felhasználók a tőzsde tárcáiban kriptopénzeket tartottak, viszont mikor 2019-ben a tőzsde bedőlt, a felszámolás során fiat valutára váltották az ott tárolt vagyont, április 15-én.

Ha valakinek akkor 1 BTC volt a tárcájában, akkor jelen pillanatban 4933 dollár járna neki. Ennek a 13%-át kapják meg hamarosan, mint előzetes kárrendezést.

Az értesítésből nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan mikor kapják meg az utalást a károsultak.

Miller Thomson, a hitelezőket képviselő jogi vállalat szakértője viszont úgy nyilatkozott, hogy erre a következő pár hétben kerül majd sor.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A QuadrigaCX az egyik legnagyobb kanadai kriptotőzsdének számított, mikor 2019-ben fizetésképtelenné vált, és bedőlt.

Ezután nem sokkal a tőzsde alapítója, a gyógyíthatatlan beteg Gerald Cotten Indiában elhunyt, és így hozzáférhetetlenné váltak a kizárólag őáltala ismert hidegtárcák, illetve azok privát kulcsai.

Olvastad már? Inflációs válság: A Fed haditerve csak ront a helyzeten?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Block Inspect

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!