Politikai szappanopera szereplője lett a kriptó az Egyesült Államokban

-

A Fox Business egyik újságírója nemrégiben megosztott egy kiszivárgott dokumentumot, amely alapján a Demokrata Párt úgy véli, a Republikánus Párt szándékosan próbálja gyengíteni a Tőzsdefelügyelet, a SEC befolyását a kriptoiparra.

Az USA Pénzügyi Szolgáltatási bizottságának a demokrata tagjai már egy ideje megkapták a „hivatalos” tájékoztatást a párttól, hogy milyen álláspontot kell képviselniük a kriptoiparral kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bizottsági ülések során érintendő témák közül a körlevél hat kérdést is megnevez, amelyeket a párt tagjainak erőltetnie kellene.

Az egyik első kérdéskör azt járja körül, hogy az elképzelések alapján a Republikánus Párt a SEC ellenében inkább a CFTC, az Árucikkpiaci Határidő Bizottság számára adna több szabályozói jogkört.

A körlevél szerint ezzel aláásnák a SEC hatáskörét, és ez rávilágít, mennyire nem akarják megvédeni a befektetőket és a fogyasztókat.

A második pontban leírják, hogy a republikánusokat nem érdekli, hogy milyen katasztrofális következményekkel járhat, ha nem tudják megemelni az adósságplafont, azaz nem tudják még jobban eladósítani az amerikaiakat.

Ehelyett inkább azzal foglalkoznak, hogy a digitális eszközöket szabályozó törvényeket hozzanak, amelyeket amúgy sem Biden elnök, sem a befektetők nem kértek tőlük.

Biden elnöksége alatt a kriptoipar sokkal barátságtalanabb környezetbe került, a hivatalok sokkal erőszakosabban lépnek fel a piac szereplőivel szemben.

Gary Gensler, a SEC elnökének a közreműködésével a kormány célkeresztjébe már számos kriptoipari vállalat bekerült, és azzal vádolják őket, hogy regisztrálatlan értékpapírokat adnak el az amerikai befektetők számára.


Több engedelmesség

A SEC fogalmatlan hozzáállása az értékpapír-törvények kérdésköréhez, és ahhoz, hogy a kriptó az a hatálya alá esik-e, már olyan cégeket is új működési székhely keresésére ösztönzött, mint a Coinbase.

A kiszivárgott körlevél szerint a pártnak az a problémája, hogy a kriptoipari cégek emiatt nem igazán működnek együtt a hivatalokkal.

„Nem a törvények homályossága a baj, hanem az, hogy a cégek tömegével hagyják figyelmen kívül a törvényeket. Nem szabad kiengedni a szorításból a kriptós cégeket. Az USA szabályrendszere évtizedek óta remekül működik, és mindig támogatta az innovációt. Nem lehet csak úgy egy teljesen új szabályrendszert kitalálni, mert a kriptós cégek nem hajlandóak beállni a sorba.”

A körlevél arra utasítja a demokrata képviselőket, hogy vegyék védelmükbe Genslert, és mondják el, hogy a hivatalával és a csapatával ő mennyire meg akarja védeni a befektetőket, és, hogy a republikánusok mennyire meg akarják kötni ebben a kezét, hogy semmissé tegyék az erőfeszítéseit.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A levél megfogalmazása alapján a SEC számára meg kell oldani, hogy a továbbiakban is kontroll alatt tarthassa az ország kriptopiacát.

Ennek fényében pedig a Kongresszusnak meg kell adnia minden lehetséges segítséget a SEC számára.

Olvastad már? Inflációs válság: A Fed haditerve csak ront a helyzeten?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!