Mennyi tartaléka van a Tethernek (USDT)?

-

Gurbács Gábor, a kriptopénz szektor egyik ismert alakja és a PointsVille alapítója elmondta meglátásait a nemesfémek szerepéről a Tether pénzügyi stratégiáján belül.

Mint 2023. május 12-én nyilatkozta, Gurbács, aki a VanEck digitális eszközstratégiai igazgatói pozícióját is betöltötte, a stablecoinra „nemesfém-erőműként” utalt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Gurbács szerint az arany fontos szerepet kapott a Tether Limited, az USDT kibocsátásáért felelős szervezet számára.

Az aranyban tartott 3,4 milliárd dolláros tetemes összegű tartalékával a stabletcoin biztosította státuszát, mint a nemesfémek piacának tekintélyes ereje.

Gurbács rámutatott, hogy nagyjából 500 millió dollárral fedezi a Tether Gold (XAUT), a Tether zászlóshajó aranyhoz kötött stablecoinjának forgalomban lévő készletét.

Következésképpen az USDT tartalékaiban az arany aránya elképesztő 127%-kal haladja meg a Bitcoin (BTC) arányát.

A Tether Bitcoin-állománya mindössze 1,5 milliárd dollárnak megfelelő összeget tesz ki.

Gurbács szerint az arany és a Bitcoin ilyen keveréke robusztus pufferként szolgál a potenciális piaci katasztrófák és a kiszámíthatatlan „Black Swan” események ellen.

Tether

Érdemes megjegyezni, hogy Gurbács elemzése az USDT stratégiájáról egy bennfentes szemszögéből származik, mivel tanácsadói szerepet tölt be a vállalaton belül, ahogyan azt Twitter-profilja is jelzi.

A Tether felemelkedése a stablecoin válság közepette

Gurbács emellett azt javasolta, hogy a diverzifikált portfóliók számára előnyös lehet 5-10%-os részesedést tartani aranyban, Bitcoinban és nyersanyagokban.

Történelmileg a nemesfémek mutatták a legkisebb volatilitást a lakossági és vállalati befektetők számára elérhető befektetési eszközök közül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USDT piaci kapitalizációja a jelek szerint erőteljesen helyreállt a Terra (LUNA) egy évvel ezelőtti összeomlása által kiváltott jelentős veszteségekből.

A cikk írásakor a stablecoin piaci kapitalizációja 82 milliárd dollár fölé emelkedett.

Ez a szám egyre közelebb kerül az eddigi legmagasabb értékéhez, amely 83 milliárd dolláron állt.


Olvastad már? Politikai szappanopera szereplője lett a kriptó az Egyesült Államokban

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!