Mennyi tartaléka van a Tethernek (USDT)?

-

Gurbács Gábor, a kriptopénz szektor egyik ismert alakja és a PointsVille alapítója elmondta meglátásait a nemesfémek szerepéről a Tether pénzügyi stratégiáján belül.

Mint 2023. május 12-én nyilatkozta, Gurbács, aki a VanEck digitális eszközstratégiai igazgatói pozícióját is betöltötte, a stablecoinra „nemesfém-erőműként” utalt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Gurbács szerint az arany fontos szerepet kapott a Tether Limited, az USDT kibocsátásáért felelős szervezet számára.

Az aranyban tartott 3,4 milliárd dolláros tetemes összegű tartalékával a stabletcoin biztosította státuszát, mint a nemesfémek piacának tekintélyes ereje.

Gurbács rámutatott, hogy nagyjából 500 millió dollárral fedezi a Tether Gold (XAUT), a Tether zászlóshajó aranyhoz kötött stablecoinjának forgalomban lévő készletét.

Következésképpen az USDT tartalékaiban az arany aránya elképesztő 127%-kal haladja meg a Bitcoin (BTC) arányát.

A Tether Bitcoin-állománya mindössze 1,5 milliárd dollárnak megfelelő összeget tesz ki.

Gurbács szerint az arany és a Bitcoin ilyen keveréke robusztus pufferként szolgál a potenciális piaci katasztrófák és a kiszámíthatatlan „Black Swan” események ellen.

Tether

Érdemes megjegyezni, hogy Gurbács elemzése az USDT stratégiájáról egy bennfentes szemszögéből származik, mivel tanácsadói szerepet tölt be a vállalaton belül, ahogyan azt Twitter-profilja is jelzi.

A Tether felemelkedése a stablecoin válság közepette

Gurbács emellett azt javasolta, hogy a diverzifikált portfóliók számára előnyös lehet 5-10%-os részesedést tartani aranyban, Bitcoinban és nyersanyagokban.

Történelmileg a nemesfémek mutatták a legkisebb volatilitást a lakossági és vállalati befektetők számára elérhető befektetési eszközök közül.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USDT piaci kapitalizációja a jelek szerint erőteljesen helyreállt a Terra (LUNA) egy évvel ezelőtti összeomlása által kiváltott jelentős veszteségekből.

A cikk írásakor a stablecoin piaci kapitalizációja 82 milliárd dollár fölé emelkedett.

Ez a szám egyre közelebb kerül az eddigi legmagasabb értékéhez, amely 83 milliárd dolláron állt.


Olvastad már? Politikai szappanopera szereplője lett a kriptó az Egyesült Államokban

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!