A Bitcoin mélyponton van? A láncon belüli adatok a következőket mondják

-

Amennyiben a jelenlegi ciklus még mindig bikafázisban van, akkor a Bitcoin (BTC) közel van a mélypontjához.

Ezt a jelzést kaptuk a Short Term Holder (STH) SOPR vizsgálatát követően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SOPR a Spent Output Profit Ratio (elköltött kimeneti profit arány) rövidítése.

E mutató betekintést nyújt a láncban forgalmazott érmék realizált nyereségébe. Ezúttal azonban a hangsúly a rövidtávra helyeződik.

A veszteségek nagy hatással vannak a Bitcoin árfolyamára?

Amennyiben az STH-SOPR nagyobb, mint 1, az azt jelenti, hogy az ár, amelyen a BTC-t eladták, nagyobb, mint a vételi érték. Ez azt jelzi, hogy sok a realizált nyereség a láncban.

Amikor azonban, a mérőszám 1 alatt van, ez azt jelenti, hogy az eladott árak magasabbak, mint a súlyozott vásárlási érték.

Ez azt jelzi, hogy a láncban realizált veszteségek keletkeztek. A CryptoQuant szerint a Bitcoin STH-SOPR értéke 0,98-ra csökkent.

itcoin
Forrás: CryptoQuant

A történelem során, amikor ez történik, ez azt jelenti, hogy a Bitcoin elérte a mélypontot, vagy közel van hozzá. Ahogy a fenti képen látható, 2023 szeptemberében is volt hasonló esemény.

Ekkor a Bitcoin ára 26.253 dollár volt. Az SOPR is hasonló régióba esett. Ugyanezen év novemberére az érme elérte a 35,441 dollárt.

A többi bikaciklus, például 2021 és 2018 is hasonló tendenciát mutat, ami azt jelzi, hogy a minta gyakran rímel. Ha ez is így lesz, akkor a Bitcoin ára kevesebb mint két hónap alatt 34,99%-kal ugorhat meg.

A cikk megjelenésének időpontjában a BTC árfolyama 57.154 dolláron állt. E számítás alapján az érme árfolyama szeptemberben 77.100 dollár körül kereskedhet.

Amennyiben ez valósággá válik, az azt jelenti, hogy a BTC ebben a negyedévben új történelmi csúcsot érhet el.

A pozitív kilátásoktól függetlenül azonban fontos ellenőrizni, hogy a ciklus még mindig bikafázisban van-e.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Medvék, még nem jött el a Ti időtök!

Előzőleg, amikor a Bitcoin 54, 274 dollárra esett, a medvepiacra való visszatérésről szóltak a híresztelések.

A vélemények azonban nem igazolják az ilyen jellegű eseményeket. Ezért kerestük a Glassnode-ot, hogy első kézből származó információkkal rendelkezzünk a helyzetről.

Ennek érdekében megvizsgáltuk a Bitcoin Cycle Change Detector-t. Ez a kereső kiszúrja a bikapiacról a medvepiacra való átmenetet. Megmondja azt is, ha egy medvepiac bikapiacra váltott.

Amennyiben a piac medvepiacra változik, a grafikonon az árnyalat pirosra színeződik.

Ez nyilvánvaló volt a 2022. novemberi piaci állapotból. Ám e cikk írásakor ez még nem volt így.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Hacsak a forgalomban lévő összes Bitcoin nem éri el a közel 100%-os nyereséget, a medveciklusba való átmenet nem következik be. Mivel ez történt, lehetséges, hogy a BTC elérte a mélypontot.

Az érme ezért még a negyedév vége előtt jóval magasabb értéket érhet el – esetleg 76.000 dollár és egy erősen bikás, 80.000 dollár feletti árfolyam között.

Ez az előrejelzés azonban érvényét vesztené, ha az elmúlt hetekhez hasonlóan eladási nyomás érné a piacot.

Olvastad már? A Bitcoin függetlenedik a részvényektől: A német BTC eladása volt a kiváltó ok?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!