A Bitcoin függetlenedik a részvényektől: A német BTC eladása volt a kiváltó ok?

-

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli összeomlása a kriptopiac körüli negatív hangulathullámot váltott ki.

A németek lépéseket tesznek

A német kormány egy jelentős pénzügyi következményekkel járó lépéssel július 7-én 700 Bitcoint utalt át az Arkham blokklánc adatelemző cég szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nagyjából 40,55 millió dollár értékű átutalást egy jelöletlen címre küldték, ami kérdéseket vet fel a céljával kapcsolatban.

A tranzakció konkrét oka egyelőre nem világos, de a cím egy pénzintézethez vagy egy tőzsdén kívüli (OTC) szolgáltatáshoz köthető.

A tőzsdén kívüli szolgáltatásokat olyan nagybefektetők igénylik, akik nagy mennyiségű kriptopénzzel kívánnak kereskedni a hagyományos tőzsdéken kívül.

A tranzakcióra annak közepette kerül sor, hogy Németország továbbra is jelentős mennyiségű bitcoint tart. A német kormány jelenleg körülbelül 39.826 BTC-t birtokol, mintegy 2,31 milliárd dollár értékben.

Ez a tekintélyes részesedés a német kormány lehetséges hosszú távú stratégiájára utal a kriptopénzekkel kapcsolatban.

Az átutalással kapcsolatos jelöletlen cím bizonytalanságot kelt a céllal kapcsolatban.

Néhányan attól tarthatnak, hogy ez a német kormány nagyszabású eladásának előfutára, ami arra készteti a befektetőket, hogy még az árfolyam további csökkenése előtt eladják a részesedésüket.

Forrás: Arkham Intelligence

A ko-reláció csökken

Külön-külön a Bitcoin és a hagyományos részvénypiacok közötti kapcsolat jelentősen meggyengült.

Ez annyit jelent, hogy a Bitcoin árfolyammozgása már nem követi szorosan a részvények fel- és lejtmenetét, ellentétben a korábbi években megfigyelhetővel.

A korreláció csökkenése több mint négy és fél éve a legerősebb volt.

Will Clemente elemző szerint ez valószínűleg annak az egyedülálló helyzetnek tudható be, hogy a Bitcoin túlkínálat túlcsordul a piacon.

bitcoin
Forrás: X

Ez a többletkínálat feltehetően több forrásból származik, többek között Németországból, az Egyesült Államokból és az Mt. Gox-ból, a mára már megszűnt Bitcoin-tőzsdéről, amely évekkel ezelőtt rengeteg Bitcoint vesztett el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A túlkínálat jelenléte lefelé irányuló nyomást gyakorol a Bitcoin árfolyamára, és ez a nyomás független attól, hogy mi történik a tőzsdén.

Mindezzel együtt a cikkírás idején a BTC 57.482,70 dolláron mozogtt, és az elmúlt 24 órában 1,42%-kal emelkedett az ára.

bitcoin
Forrás: Santiment

Ezzel együtt a BTC kereskedési volumene ugyanezen időszak alatt 47,14%-kal csökkent.

Olvastad már? A kripto finanszírozási ráták mélyrepülésbe kezdenek – Hogyan érinti a Bitcoin, az Ethereumot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!